Diş Lekesi gider mi?

İçindekiler:

  1. Diş Lekesi gider mi?
  2. Dişte oluşan siyah lekeler nasıl temizlenir?
  3. Dişteki beyaz lekeler nasıl temizlenir?
  4. Dişteki her siyahlık çürük müdür?

Diş Lekesi gider mi?

Diş lekelerine karşı çözüm olarak farklı yöntemler bulunuyor. Karbonatla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bunun dışında da alternatif yöntemlerin dışında doktorunuzun önerisiyle birlikte eczanelerden alabileceğiniz leke gideren ilaç ve diş macunlarını kullanabilirsiniz.

Dişte oluşan siyah lekeler nasıl temizlenir?

Lekelere karşı kullanılabilecek ilk akla gelen yöntem karbonattır. Diş fırçasına bir miktar karbonat dökerek dişlerinizi fırçalayın. Sonrasında tekrar diş macununuz ile fırçalayın. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

Dişteki beyaz lekeler nasıl temizlenir?

Dişlerde beyaz lekelerin önlenmesi Düzenli olarak fırçalama ve diş ipi kullanmak etkili olur. Mümkünse, her yemekten sonra dişlerinizi fırçalayın ve çalkalayın. Ayrıca her gece diş ipi kullanabilirsiniz. Daha az şeker ve daha az asitli yiyecekler yemek de diş minesini koruyabilir ve beyaz lekeleri önleyebilir.

Dişteki her siyahlık çürük müdür?

Yapılan çalışmaların çoğunda dişlerinde siyah lekelenmeleri olanlarda diş çürüğü miktarının daha az olduğu görülmüş (1) (4). Bu lekelerdeki bakteri florasında Actinomyces türlerinin ağırlıklı olduğu, bu yüzden çürük yapma potansiyelinin daha az olduğu görülmüş.