Portekiz hangi kıtanın ülkesidir?

İçindekiler:

  1. Portekiz hangi kıtanın ülkesidir?
  2. Portekiz'in hangi okyanusa kıyısı vardır?
  3. Portekiz vatandaşı nasıl olunur?
  4. Portekiz oturma izni nasıl alınır?
  5. Yunan vatandaşlığı kaç para?
  6. Başka ülke vatandaşlığı nasıl alınır?
  7. Çifte vatandaş olmak için ne gerekli?
  8. Türk vatandaşı Ukraynada ne kadar kalabilir?
  9. Türk vatandaşı Ukrayna'dan ev alabilir mi?

Portekiz hangi kıtanın ülkesidir?

Avrupa

Portekiz'in hangi okyanusa kıyısı vardır?

Portekiz kuzeyden ve doğudan İspanya ile, güneyden ve batıdan da Atlas Okyanusu ile çevrilidir.

Portekiz vatandaşı nasıl olunur?

İkamet süresi doldurarak (telsik yoluyla) vatandaşlığa geçiş 18 yaş ve üzeri bir kişi 5 yıllık yasal ikamet sonrasında Portekiz vatandaşı olarak vatandaşlığa alınabilir. Portekizce dili hakkında yeterli bilgiye ve ulusal toplumda etkili bağlantılara sahip olma şartı vardır.

Portekiz oturma izni nasıl alınır?

Portekiz'de vatandaşlığa başvurmak için 6 yıllık yasal ikametgah ile iyi bir Portekizceye sahip olmanız gerekmektedir. Portekiz Altın vize programında fiziksel ikamet şartı yoktur. Yatırımcının Portekiz'de her yıl 7 gün kalması yeterlidir.

Yunan vatandaşlığı kaç para?

Her ne kadar yunan vatandaşı ile evlilik size direk olarak vatandaşlık hakkı vermese de başvuru sürecinde oldukça yol katetmiş oluyorsunuz. 1500 euro olan yunan vatandaşlığına başvuru ücreti 2010 yılında değişen yasa ile 700 Euro'ya çekildi.

Başka ülke vatandaşlığı nasıl alınır?

İlk önce oturma izni alıyorsunuz ve o oturma izniyle en az 3 yıl ABD'de yaşıyorsunuz. Bu 3 yılın en az 18 ayını ülke sınırları içinde geçirmeniz gerekiyor. Bu süre zarfında da aynı kişiyle evli kalıyorsunuz. Yaşınızın 18'den büyük olması gerekiyor.

Çifte vatandaş olmak için ne gerekli?

Çifte vatandaşlık almak isteyen kişiler bizzat kendileri ya da bu işi yapan hukuk büroları aracılığıyla ülkelerin Adalet, Dışişleri ya da İçişleri Bakanlıkları veya konsolosluklara başvuracak. Başvuru yaparken, gerekli belgelerin tercümesi yapılmış ve noter tasdikli olması gerekiyor.

Türk vatandaşı Ukraynada ne kadar kalabilir?

Türkiye vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Ukrayna'ya vizesiz seyahat edebilirler.

Türk vatandaşı Ukrayna'dan ev alabilir mi?

Ukrayna'da bir yabancı oturum izni almadan, turist olarak girerek gayrimenkul alabilmektedir. Buna hiçbir engel olmamaktadır. Tabi turist olarak giren yabancının dikkat edeceği hususlar ve bazı belgeleri temin etmesi gerekmektedir.