ÖSYM Sonuç Belgesi Kontrol kodu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. ÖSYM Sonuç Belgesi Kontrol kodu nasıl öğrenebilirim?
  2. ÖSYM sınav Sonuç Belgesi hangisi?
  3. Sonuç belgesi kontrol kodu nasıl bulunur?
  4. ÖSYM sonuçlarına nasıl bakılır?
  5. YÖK belge doğrulama nasıl yapılır?
  6. ÖSYM sonuçları nerede yazıyor?
  7. E-devlet cep telefonu doğrulama nasıl yapılır?

ÖSYM Sonuç Belgesi Kontrol kodu nasıl öğrenebilirim?

Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Doğrulama Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sayfası iletisi ile ulaşılmaktadır.

ÖSYM sınav Sonuç Belgesi hangisi?

ÖSYS Sonuç Belgesi Nedir? Sonuç belgesi, bir öğrencinin Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı'ndaki (TYT-AYT) başarısını gösteren belgedir. ÖSYS sonuç belgesi, bir öğrencinin hangi üniversiteye kaç puanla yerleştiğini ayrıntılı olarak belgeler.

Sonuç belgesi kontrol kodu nasıl bulunur?

Sonuç belgesi kontrol kodu adaya ait sonuç belgesinini en alt kısmında bulunmaktadır. Sonuç Belgesi üzerindeki Kontrol Kodunu ve T.C. Kimlik / YU / Aday Numarasını aşağıdaki forma girerek belgenin ÖSYM'deki kayıtlarla eşleşip eşleşmediğini kontrol edebilirsiniz.)

ÖSYM sonuçlarına nasıl bakılır?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar ÖSYM sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr) İnternet adresinden öğrenebileceklerdir.

YÖK belge doğrulama nasıl yapılır?

Belgenin ibraz edildiği kurumlar ve kişiler söz konusu transkriptin kontrolünü YÖK'ün e-devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Doğrulama” kısmında barkod numarası ile veya YÖK Mobil uygulaması ile kare kod aracılığıyla yapabilecek.

ÖSYM sonuçları nerede yazıyor?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir.

E-devlet cep telefonu doğrulama nasıl yapılır?

Şifre ile giriş yapınız. Kullanıcı menüsünden “İletişim Seçeneklerim”i tıklayınız. Cep telefonu ve e-posta kayıtlı değil ise, ilgili kısımlara cep telefonu numarası ve e-posta adresinizi yazınız. Bir sonraki ekranda güvenlik için doğrulama tipi seçilerek kimlik bilgilerinizi yazınız.