Zeytinyağlı kudret narı nasıl hazirlanir?

İçindekiler:

  1. Zeytinyağlı kudret narı nasıl hazirlanir?
  2. Zeytinyağlı kudret narı kaç yıl Saklanir?
  3. Kudret narı nasıl kullanılır neye iyi gelir?
  4. Kudret narı çiğ tüketilir mi?
  5. Kudret narı zeytinyağında ne kadar bekletilmeli?
  6. Kudret narı yıkanır mı?
  7. Kudret narı çayı ne işe yarar?
  8. Kudret narı çekirdeği zararlı mı?

Zeytinyağlı kudret narı nasıl hazirlanir?

İbrahim Saraçoğlu Tavsiyeleri: Kudret narını iyi şekilde yıkadıktan sonra çok küçük parçalar halinde doğrayın ve bir kavanoz içine alın. Kavanozun yarısını da hakiki zeytinyağı ile doldurun. Bir gün bekleyen bu kavanozdaki karışımı her sabah 1 kaşık olacak şekilde tüketin. Kudret narının mucizelerini siz de keşfedin.

Zeytinyağlı kudret narı kaç yıl Saklanir?

1 su bardağı soğuk sıkım zeytinyağı dökün ve karıştırın. Hazırlanan karışımı bu şekilde tüketebileceğiniz gibi bal ilavesi de yapabilirsiniz. Karışım ağzı iyice kapalı bir şekilde 2025 gün bekletilmelidir.

Kudret narı nasıl kullanılır neye iyi gelir?

Kudret narı genellikle kabız ve sindirim sistemi problemlerinde kullanılır. Kudret narı bitkisini yine zeytinyağı ile karıştırıp aç karnına tüketmek kabızlığı birkaç saat içerisinde geçirmeye yardımcı olacaktır. Hücre yenileyici etkisi bulunan kudret narının kanser hücrelerinin yayılmasını engellediği söyleniyor.

Kudret narı çiğ tüketilir mi?

Pek çok sebze ve meyve gibi kudret narı da çiğ tüketilebilir ve üstelik çiğ tüketiminin çok daha faydalı olduğuna inanan pek çok uzman vardır.

Kudret narı zeytinyağında ne kadar bekletilmeli?

Kudret narları birkaç hafta bekletildikten sonra yumuşayıp pelte haline gelerek zeytinyağının içinde dağılır ve kullanılabilecek kıvama ulaşır. Bu esnada ara sıra çalkalayın ve kavanozun kapağını açarak havasını alın. Zeytinyağlı kudret narı kimi kaynaklara göre 6 ay bekletilmelidir.

Kudret narı yıkanır mı?

Kudret narı macunu tarifi Hiçbir ilaç kullanılmadan yetiştirilen kudret narı meyveleri olgunlaştıktan sonra günlük toplanır, yıkanır ve çekirdekleri ayıklanır. Kudret narı mümkünse elle, değilse bir bıçak marifetiyle küçük parçalara ayrılır. Parçalar kavanoza konulup ve üstüne soğuk sıkım zeytinyağı dökülür.

Kudret narı çayı ne işe yarar?

-Kanserli hücrelerin yayılımını yavaşlatır. -Kan şekerini düzenlemeye yarar. -Yapraklarından hazırlanan çay karaciğer sorunları için kullanılır. -Ülser tedavisine yardımcı olur.

Kudret narı çekirdeği zararlı mı?

Kudret narının pek çok faydasının bulunmasının yanı sıra, bazı yan etkileri de bulunmaktadır. Kudret narı zararları arasında; çok tüketildiği zaman karın ağrısı ve ishal, kalp ritimlerinde düzensizlik, çekirdekleri fazla yutulduğu zaman ateş, baş ağrısı ve komaya neden olabilir.