Kekim neden yamuk kabarıyor?

İçindekiler:

  1. Kekim neden yamuk kabarıyor?
  2. Kabaran Kek neden geri söner?
  3. Kek neden parçalanır?
  4. Zeytin yağı ile kek olur mu?
  5. Pişmeyen kek nasıl pişirilir?

Kekim neden yamuk kabarıyor?

Kekin dış kısmı piştikçe, genişleyebileceği tek alan üst kısmı olduğu için yukarı doğru kabarır. ... Kimi zaman bu çatlaklardan pişmemiş kek hamurunun taştığı da görülebilir. Bu durumun oluşması fırın ısısının fazla geldiğinin veya kek hamurunun fazla sıvı olduğunun göstergesidir.

Kabaran Kek neden geri söner?

Özellikle sıvıların çok soğuk kullanılması kekin sönmesine neden olabilir. ... Kek pişerken sık sık kapağını açmayın ve ısı değişikliği nedeniyle kekinizi söndürmeyin. Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir.

Kek neden parçalanır?

Kekin dağılma sebeplerinden biriside un miktarıdır. Eğer unu az katıyorsanız kek hamurunuz cıvık olacak buda dağılmasına neden olabilir. İdeal olan un miktarı ise 3 su bardağı Un'dur. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz.

Zeytin yağı ile kek olur mu?

Evde sıvı yağ olmadığında ve tatlı bir kek harcı yapımında zeytinyağı kullanmak istiyorsanız, kekinizin dokusunun bir miktar değişeceğinden bahsedelim öncelikle. Zeytinyağlı kekler puf puf kabarmıyor, daha tok bir kıvamları oluyor. Zeytinyağı keke daha tok bir kıvam verir ve kekin hafif nemli kalmasını da sağlar.

Pişmeyen kek nasıl pişirilir?

Fırınınızın derecesini 120 derecelere kadar düşürün. Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir.