Niğde Alaaddin Cami kime aittir?

İçindekiler:

  1. Niğde Alaaddin Cami kime aittir?
  2. Konya Alaeddin Cami hangi döneme ait?
  3. Eskişehir Alaaddin Cami nerede?
  4. Nigdede kac cami var?
  5. Niğde Alaaddin Cami ne zaman yapıldı?
  6. Konya Alaaddin cami hangi ahsap teknigi?
  7. Konya Alaaddin Cami kim zamanında yapıldı?
  8. Konya Alaaddin cami hangi ahşap tekniği?
  9. Konya Alâaddin Cami ne zaman yapıldı?
  10. Bor da kaç cami var?
  11. Karsta kaç tane cami var?
  12. Bursa Yeşil Camii Kim Yaptı?
  13. Konya Alaaddin Camii'nin minber lerinde hangi ahşap tekniği kullanılmıştır?
  14. Konya Alaaddin cami hangi beylik?

Niğde Alaaddin Cami kime aittir?

Alaeddin Cami: Niğde sancak beyi ziynettin Beşare tarafından 1223 yılında yaptırılmıştır. Kitabesine göre yapının mimarları, üstad Sıddık ve kardeşi Gazi'dir.

Konya Alaeddin Cami hangi döneme ait?

Konumu: Altunapa Vakfiyesine göre, Konya iç kalede bulunan Taht Mahallesinde inşa edilmiştir. İnşa Tarihi: Alâeddin Camii'nin inşasına, Selçuklu Sultanlarından I.Rûkneddin Mesud (1116-1156)'un son devirlerinde başlanmış; cami, II.Kılıç Arslan (1156-1192) devrinde tamamlanmıştır.

Eskişehir Alaaddin Cami nerede?

Alaeddin Camii - Eskişehir Eskişehir, Odunpazarı İlçesi sınırları içerisinde yer alır. Anadolu Selçuklu Devleti Dönemi'nde 1267 yılında III. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında yapılmıştır.

Nigdede kac cami var?

GÜNCEL - 03-06-20 kez okundu. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) illerde bulunan cami sayılarını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre Niğde'de cami sayısı da açıklandı. Türkiye'de en fazla cami bulunan şehir ile İstanbul olurken, Niğde'de 443 adet cami olduğu belirtildi.

Niğde Alaaddin Cami ne zaman yapıldı?

1223 Alaaddin Cami/Açılış tarihi

Konya Alaaddin cami hangi ahsap teknigi?

Caminin abanoz ağacından kündekâri tekniği ile Ahlatlı Mengü Berti tarafından 1155 yılında yapılmış minberi, Anadolu Selçuklu ahşap işlemeciliğinin şaheserlerindendir.

Konya Alaaddin Cami kim zamanında yapıldı?

Câmi, en eski Selçuklu eserlerinden olup, Alâaddin Tepesi üzerinde inşa edilmiştir. Selçuklu Sultanı I.Rükneddin Mesud (1116-1156) zamanında yapımına başlanmış ve I.Alâaddin Keykubad zamanında tamamlanmıştır (1221).

Konya Alaaddin cami hangi ahşap tekniği?

Bu tekniğe kündekari denir. Konya Alaeddin Camii, Siirt Ulu Cami, Divriği Ulu camilerinin minberleri kündekari tekniğiyle yapılmış kıymetli örneklerdir.

Konya Alâaddin Cami ne zaman yapıldı?

1235 Alaeddin Keykubad Cami/Açılış tarihi

Bor da kaç cami var?

Yapılan araştırma ve incelemeler Bor'da 40 kadar cami ve mesci- din varlığına işaret eder (Dündar 2001).

Karsta kaç tane cami var?

TÜİK Din İstatistiklerine göre Kars'ta 509 cami olduğu açıklandı. Ülkede en çok sayıda caminin bulunduğu il İstanbul olurken, en az sayıda cami varlığı bulunan iller Iğdır, Kilis, Yalova ve Tunceli olarak kaydedildi.

Bursa Yeşil Camii Kim Yaptı?

Hacı İvaz Paşa Yeşil Cami/Mimarları Yeşil semtinde bulunan cami, 1419 yılında, Çelebi Sultan Mehmed tarafından yaptırılmıştır. “Ters T” planlı camilerden olan Yeşil Cami, Bursa'nın olduğu kadar ülkemizin de en güzel tarihsel yapılarından biridir. Caminin mimarı Hacı İvaz Paşa'dır.

Konya Alaaddin Camii'nin minber lerinde hangi ahşap tekniği kullanılmıştır?

Bu sebepten Alâeddin Camii minberi nadir örneklerdendir. Minberde kündekarinin yanında diğer ahşap tek- niklerinden yuvarlak satıhlı derin oyma, düz satıhlı derin oyma, çift katlı ka- bartma, eğri kesim ve kafes tekniği karşımıza çıkmaktadır.

Konya Alaaddin cami hangi beylik?

Alâeddin Camii, Konya'da Alâeddin Tepesi adlı höyüğün üstünde Anadolu Selçuklu Devleti devrinde şehrin ulu camisi olarak inşa ettirilmiş yapıdır. Konya'nın en büyük ve en eski camisidir.