Kefir mayası yıkanır mı?

İçindekiler:

  1. Kefir mayası yıkanır mı?
  2. Kefir mayası dondurucuya nasıl konur?
  3. Buzluktan çıkarılan kefir nasıl yapılır?
  4. Kefir mayasını yersek ne olur?

Kefir mayası yıkanır mı?

- Öncelikle temiz bir su ile kefir mayası dikkatlice yıkanmalı ve kurutulmalıdır, - Kurutma işlemi 1 hafta boyunca gerçekleşmelidir, - Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra bir buzdolabı poşetine ya da kaba yerleştirerek, hava almayacak şekilde buzdolabının alt kısmında saklayabilirsiniz, Kefir Mayası Nasıl Saklanır.

Kefir mayası dondurucuya nasıl konur?

- Öncelikle kefir mayasını düzgün şekilde yıkayıp kurulamanız gerekiyor. - Hava almayan bir plastik kap ya da havası çıkarılmış bir buzdolabı poşetine dikkatli şekilde kefiri yerleştirin. - Daha sonra buzluk bölümünde ya da derin dondurucu kısmında saklayabilirsiniz.

Buzluktan çıkarılan kefir nasıl yapılır?

Dondurulan kefir tanelerin yeniden aktif hale gelmesi yani uyanması için, donmuş haldeki taneler bir bardak soğuk suda birkaç dakika bekletilir. Buzu çözülen kefir taneleri süzgeçe alınarak soğuk suyun altına tutulur. Buzdan tamamen kurtulan bu taneler yarım bardak süte 2 yemek kaşığı olacak şekilde sütle karıştırılır.

Kefir mayasını yersek ne olur?

Peki, kefir mayası yenirse ne olur? Kefir mayasını sabah aç karnına ya da yemeklerden önce tüketirseniz bağırsaklarda yer alan hazımsızlık ve gaz problemlerinin önüne geçebilirsiniz.