Norm nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Norm nasıl hesaplanır?
  2. 32 saat derse kaç norm verilir?
  3. Bölge normu ne demek?
  4. Müdür yardımcısı norm kaç öğrenci sayısı?
  5. 3 norm kaç saat derse verilir?
  6. 31 saat ders kaç norm eder?
  7. Kaç saat derse bir norm verilir?
  8. Kaç öğrenci 2 müdür yardımcısı?
  9. Anaokullarında rehber öğretmen normu kaç öğrenci?
  10. Norm işçi kadro ne demek?
  11. Kaç derse kaç norm verilir?
  12. Okul normu nereden öğrenilir?
  13. Öğretmen ne zaman norm fazlası olur?
  14. Norm kadro fazlası müdür yardımcısı nasıl belirlenir?
  15. Rehber öğretmen normu nasıl hesaplanır?
  16. Kaç öğrenciye kaç öğretmen?

Norm nasıl hesaplanır?

Artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen için norm kadro daha verilir. Örneğin 57 saat için 3 norm (42+15 den), yine 78 saat için de (63+15 den) 4 norm hesaplanır. Aşağıdaki forma branşınıza ait toplam ders yükünüzü girerek norm sayınızı hesaplayabilirsiniz.

32 saat derse kaç norm verilir?

6 dahil 6 ila 30 saat ders varsa 1 öğretmen normu verilir. 31 saat dahil 31 ila 42 saat ders yükü varsa 2 öğretmen verilir. 42 saatten daha fazla ders varsa her 21 saat ders yükü için daha o branş için norm verilir.

Bölge normu ne demek?

Örneğin 42 saatin üzerinde artan ders yükü 15 saatten az ise aynı bölgedeki tüm artık dersler toplanarak 21'er saatlik paketler halinde yeni normlar verilmekte ve artan ders yükü en fazladan başlanarak hangi okula denk geliyorsa bölge normundan norm verilmektedir.

Müdür yardımcısı norm kaç öğrenci sayısı?

a) 51'e kadar l, b) 51-126'ya kadar 2, c) 126'dan sonra gelen her 150 öğrenci için 1, müdür yardımcısı norm kadrosu verilir.

3 norm kaç saat derse verilir?

Ders YüküNorm Kadro Sayısı
31-41 saat2 Norm
57 Saat3 Norm (42+15 Saat den) Bölge Normuna Göre Belirlenmektedir
63 Saat3 Norm
78 Saat4 Norm (63+15 Saat den) Bölge Normuna Göre Belirlenmektedir
48 satır daha•AP 5 Ordibeheşt 1397

31 saat ders kaç norm eder?

Ders yükü 31 saatte olsa 2 norm, 41 saatte olsa 2 norm verilmektedir. 42 saatin üzerindeki her 21 saate ise yine bir norm verilmekte ve artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde de ilave 1 norm daha verilmektedir.

Kaç saat derse bir norm verilir?

Belirlenen norm kadroların eğitim kurumları itibarıyla dağıtımı, toplama dahil edilen her bir eğitim kurumuna o alandaki ders yükü en fazla olandan başlanarak her 21 saate bir genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilecek şekilde yapılır.

Kaç öğrenci 2 müdür yardımcısı?

MADDE 7- (1) Anaokullarında, öğrenci sayısı; a) 100-501'e kadar 1, b) 501 ve daha fazlası için 2, müdür yardımcısı norm kadrosu verilir.

Anaokullarında rehber öğretmen normu kaç öğrenci?

Ardından MEB, yönetmelikte yaptığı düzenlemeyle 150 öğrenciye ulaşan anaokullarında bir rehber öğretmen görevlendirilmesine olanak sağladı. Norm Kadro Yönetmeliği, özel okullarda 100 öğrenciye, devlet okullarında ise her 500 öğrenciye bir rehber öğretmen düşecek şekilde düzenlendi.

Norm işçi kadro ne demek?

Norm kadro ise 'İlgili personelin nitelik, sayı, sahip olacağı unvan ve derece şekilde tespit edilmesi, standart hale getirilmesi' olarak dile getirilmektedir. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlar için kadro ele alımında bu kriterler geçerliliğini korumaktadır.

Kaç derse kaç norm verilir?

) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü; a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

Okul normu nereden öğrenilir?

Öğretmenler; http://kontenjan.meb.gov.tr/ linkine girerek karşılarına gelen ekranda MEBBİS kullanıcı adı ve Şifrelerini girdiklerinde sisteme girmiş olacaklar. Sisteme girildikten sonra Kurum Bilgileri tıklanırsa norm bilgileri görülebiliyor.

Öğretmen ne zaman norm fazlası olur?

Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan, öğretmenliğe daha sonra başlayan norm kadro fazlası olarak belirlenir. Hizmet puanlarının hesabında yer değiştirme başvurularının son günü esas alınır.

Norm kadro fazlası müdür yardımcısı nasıl belirlenir?

MADDE 36 – (1) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir.

Rehber öğretmen normu nasıl hesaplanır?

Bu madde hükümlerine göre;
  1. Rehberlik Alan Öğretmeni Norm Kadroları Nasıl Belirlenir?
  2. "(1) Rehberlik ve araştırma merkezlerine, görev alanlarına giren il veya ilçenin nüfusu 100.000'e kadar olan yerlerde 4, sonra gelen her 50.000 nüfus için 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu verilir.
Daha fazla öğe...

Kaç öğrenciye kaç öğretmen?

Bu hükümlere göre; en az 10 öğrenci olmak koşuluyla her sınıf ve şube için bir sınıf öğretmeni norm kadrosu verilmektedir.