Vergi kaçıranları ihbar edene ödül ne kadar?

İçindekiler:

  1. Vergi kaçıranları ihbar edene ödül ne kadar?
  2. 189 numara nedir?
  3. Maliye nereye şikayet edilir?
  4. Vergi ihbar ikramiyesi ne kadar?
  5. Maliye Bakanlığı nasıl ulaşabilirim?
  6. Vergi kaçakçılığı suçunu kim yargılar?
  7. Vergi kabahati nedir?
  8. Ihbar ikramiyesi nasıl hesaplanır?
  9. Kimler ihbar ikramiyesi alamaz?

Vergi kaçıranları ihbar edene ödül ne kadar?

İhbarı doğru çıkan kişilere kesinleşen verginin yüzde 10'u oranında ödeme yapılırken, 2019'da ihbarda bulunanlara yapılan ikramiye ödemesi 12 milyon 3 lira olarak hesaplandı.

189 numara nedir?

T.C. maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 01.09.2010 tarihli Basın Bülteninde; bundan önce Alo Maliye 189 hattına yapılan ihbarların, tarihinden itibaren Alo Maliye 189 yerine, 444 0 189 numaralı hattan Vergi İletişim Merkezi'ne yapılacağına dair açıklamalar yapılmıştır.

Maliye nereye şikayet edilir?

Mal ve hizmet alımı karşılığında belgelerini istemelerine rağmen alamamaları durumunda ise 124 numaralı Vergi İhbar Hattına çağrı bırakarak veya “ihbar@maliye.gov.ct.tr” e-mail adresine yazarak veya Dairemize şahsen başvurarak bu durumu bildirebilirler.

Vergi ihbar ikramiyesi ne kadar?

Peki ihbar tazminatı nasıl hesaplanır? Brüt ücret üzerinden binde 7,59 oranında damga vergisi ve gelir vergisi kesintisi ise vergi dilimine göre değişmekle birlikte yüzde on beş ila yüzde kırk arasında olacak şekilde yapılacaktır.

Maliye Bakanlığı nasıl ulaşabilirim?

  1. Posta Adresi: Hazine ve Maliye Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Devlet Mahallesi, Dikmen Caddesi, No:12, M Blok, K:3, 06420 Yenişehir-Çankaya / ANKARA.
  2. Faks : (0312) 415 26 81.
  3. e-posta : [email protected].

Vergi kaçakçılığı suçunu kim yargılar?

Devlete karşı işlenen suçlar kapsamında yer alan vergi suçları vergi kaçırma fiili ile gerçekleşmektedir. Vergi suçlarına ilişkin yargı mercii de ceza mahkemelerinin yetkisindedir.

Vergi kabahati nedir?

1.1. Vergi kabahati; vergi yükümlülerinin, sorumlularının ya da vergiye taraf olan, yargı kararına ihtiyaç göstermeksizin, idari para cezasıyla cezalandırılan, vergi kanunlarında öngörülen yükümlülüklere aykırı fiilleridir.

Ihbar ikramiyesi nasıl hesaplanır?

İhbarcılara yapmış oldukları ihbar neticesinde; ihbar edilen mükellefe tahakkuk eden verginin %10 üzerinden ihbar ikramiyesi hesaplanmakta olup; bunun 1/3'ü nakden peşin ödenmektedir. Geri kalan kısım için ise tahsilattan ödenmesi yoluna gidilmektedir.

Kimler ihbar ikramiyesi alamaz?

1905 sayılı Kanun'da herhangi bir hüküm olmamakla birlikte 01.06.1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nun 43'üncü maddesinde yer alan; “Meslek mensupları ve bunların yanlarında çalışanlar, işleri dolayısıyla öğrendikleri bilgi ve sırları ifşa edemezler, ...