Karşılaşmanın zıttı nedir?

İçindekiler:

  1. Karşılaşmanın zıttı nedir?
  2. Zorunlu mecburi eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  3. Karşıt zıt anlam ne demek?
  4. Bulmakın zıt anlamı nedir?
  5. Zorunlu cümlesinin eş anlamlısı nedir?
  6. Karşıtın eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Karşılaşmanın zıttı nedir?

Karşılamak kelimesi; dışarıdan gelmiş olan herhangi bir şeyin alınması için yola çıkmak anlamına gelir. Bununla beraber karşılamak kelimesinin zıt anlamlısı; uğurlamaktır.

Zorunlu mecburi eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Zorunlu sözcüğü mecburi ile eş anlamlı olan kelimeler arasında yer alıyor. Kelimenin isim hali ''Zorunluluk'' şeklinde yazılır.

Karşıt zıt anlam ne demek?

Türkçede anlam bakımından birbirine ters düşen, birbirinin karşıtı olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denmektedir. ... Karşıt kelime anlamı olarak bir şeyin aksinde olan, bir şeyin tam tersi durumunda bulunan anlamına gelmektedir. Kendi başına "zıt anlam" manasında da kullanılabilir.

Bulmakın zıt anlamı nedir?

Bulmak zıt anlamlısı olan kelime kaybetmedir. Kaybetme fiili bulma ile sonuçlandığını gibi kaybedilme ve bulamama ile de sonuçlanmaktadır. Bulmanın ters anlamlı olarak kullanılan kelime çoğunlukla bulamama kelimesidir. Bulma eyleminin olumsuz eki almasıyla zıt eylemi halini almaktadır.

Zorunlu cümlesinin eş anlamlısı nedir?

Zorunlu kelimesinin iki farklı eş anlamı vardır. Mecbur ve mecburi sözcükleri, zorunlu sözcüğüyle aynı anlamı ifade eden sözcüklerdir.

Karşıtın eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Karşıt kelimesinin eş anlamlıları 'zıt', 'aykırı', 'aykırı' ve 'aksi' gibi sözcüklerdir. Bu sözcükler cümle içerisinde karşıt kelimesinin anlamı ile aynı şekilde kullanılabilir.