Veli toplantısında öğretmen nasıl davranmalı?

İçindekiler:

  1. Veli toplantısında öğretmen nasıl davranmalı?
  2. Veli Toplantı Tutanağı nasıl yapılır?
  3. Veli toplantısı yılda kaç kez yapılır?
  4. Veli Toplantısı hangi yönetmeliğe göre yapılır?
  5. Veli toplantısının amacı nedir?
  6. Veli toplantısında öğretmene ne sorulur?
  7. Veli toplantısında neler yapılmalı?
  8. Toplantı tutanağı neleri içerir?
  9. Veli toplantısında nelere dikkat edilmeli?
  10. Veli Toplantısı neden önemlidir?
  11. Ders saatinde toplantı yapılır mı?
  12. Okul toplantılarının amaçları nelerdir?
  13. Iyi bir veli nasıl olur?
  14. Veli toplantısı nasıl olur?
  15. Toplantı tutanağı niçin tutulur?
  16. Tutanağı kim yazar?
  17. Veli Toplantısı mesai saatinde yapılır mı?
  18. Okul Aile Birliği seçimleri ne zaman yapılır?
  19. Toplantı nedir toplantı çeşitleri nelerdir?
  20. Bilinçli Veli nasıl olmalı?

Veli toplantısında öğretmen nasıl davranmalı?

Aileye karşı öğretmen, saygıya ve güvene dayalı bir ilişki kurmalı, “gülümseyerek karşılama”, “elini sıkarak selamlama” gibi nezaket kurallarına dikkat edilmeli. Veli görüşmelerinde, öğrencinin hatalarından çok hatalarının çözümü için neler yapılacağı konuşulmalı.

Veli Toplantı Tutanağı nasıl yapılır?

Veli Toplantısı Tutanağı Nasıl Hazırlanır?
  1. Tutanak boş ve temiz bir a4 kâğıdına yazılmalıdır.
  2. Tutanağın yazılacağı kalem pilot veya tükenmez kalem olmalıdır.
  3. Tutanak ciddi ve hukuki bir dil ile yazılmalıdır.
  4. Tutanakta eğitim dönemi ve okul ismi mutlaka belirlenmelidir.
  5. Toplantının yapıldığı tarih yazılmalıdır.
Daha fazla öğe...

Veli toplantısı yılda kaç kez yapılır?

Bu amaçla ; resmi ve özel okullarda , okul- aile ve öğretmenler arasında iş birliğini gerçekleştirmek, velileri öğrencilerin gelişim dönemleri ve akademik durumları hakkında bilgilendirmek, okula sahip çıkmalarını sağlamak ve etkin bir şekilde eğitim hizmetlerine katmak üzere bir eğitim-öğretim yılında en az iki kez ...

Veli Toplantısı hangi yönetmeliğe göre yapılır?

Öğretmenlerin her dönem en az 1 tane yapması söylenen veli toplantıları hangi yönetmeliğe göre yapılır? MEB'in Okul-Veli iş Birliği konulu genelgesine göre; okullarda veli toplantıları yapılmak zorundadır.

Veli toplantısının amacı nedir?

Veli toplantısı, bir öğrencinin okuldaki durumunu tartışmak, akademik ve davranışsal sorunlarına çözüm bulmak için düzenlenir. Öğrencilerin bireysel konulardaki güçlü ve zayıf yönleri, müfredat dışı becerileri ve yeterlilik düzeyleri değerlendirilir. Çoğu veli toplantısı, öğrenciler olmadan düzenlenir.

Veli toplantısında öğretmene ne sorulur?

Bu yıl ne tür bir öğrenme stratejisi izlemeliyiz? Bulunduğu döneme en uygunu hangisi? Sizin kullanmakta zorlandığını fakat bizim ulaşabileceğimiz kaynaklar nelerdir? Öğrencimin bireysel öğrenmelerini destekleyecek teknolojik araçlar nelerdir? Sınıftaki en büyük engeli aşma noktasında öğrencimi nasıl destekleyebilirim?

Veli toplantısında neler yapılmalı?

Veli toplantılarında öğrencilerin durumları genel hatları ile velilerle paylaşılmalıdır. Ayrıca sınıf rehber öğretmeni akademik başarısızlık nedeni olarak gördüğü genel sorunlara değinerek velilerle işbirliği yapmalıdır.

Toplantı tutanağı neleri içerir?

AŞ GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞINDA YER ALMASI GEREKEN BİLGİLER
  • Şirketin unvanı,
  • Toplantı tarihin yeri ve saati,
  • Toplantı nisabı,
  • Pay sahiplerinin veya temsilcilerinin isimleri,
  • Pay sahiplerinin sahip oldukları payların adedi,
  • Pay sahiplerinin sahip oldukları payların adedi, grup ve itibari değerleri.
Daha fazla öğe...

Veli toplantısında nelere dikkat edilmeli?

1- Velilerle görüşme yapılırken, veli ile ilgili her türlü ön yargıdan uzak olunmalı, subjektif değerlendirmelere girilmemelidir. Sadece eğitim öğretim düşünülerek tavır alınması ve kararlı bir görünüm sergilenmesi iletişimin olumlu ve sağlıklı yürütülmesi açısından önemlidir.

Veli Toplantısı neden önemlidir?

Veli toplantılarında alınan kararların eğitim-öğretim faaliyetlerindeki olumlu yansımalarını gözleme şansı verir. Öğrenci,veli ve öğretmen ilişkilerinde önemli olan, sevgi, saygı, dostluk içinde sürdürebilmek , birbirlerini anlamak ve sorunları paylaşarak, birlikte ortak çözümlere ulaşmaktır.

Ders saatinde toplantı yapılır mı?

OKUL-AİLE BİRLİĞİ VE VELİ TOPLANTILARI MESAİ SAATLERİ DIŞINDA YAPILAMAZ. Yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde eğitim öğretimi aksatmamak adına yapılan okul aile birliği ve veli toplantılarına öğretmenlerin ve personelin katılmaya zorlanamaz.

Okul toplantılarının amaçları nelerdir?

Bu amaçla; resmi ve özel okullarda, okul – aile ve öğretmenler arasında iş birliğini gerçekleştirmek, velileri öğrencilerin gelişim dönemleri ve akademik durumları hakkında bilgilendirmek, okula sahip çıkmalarını sağlamak ve etkin bir şekilde eğitim hizmetlerine katmak üzere bir eğitim-öğretim yılında en az iki kez ...

Iyi bir veli nasıl olur?

İyi bir veli:
  • Çocuklarının ilk öğretmeni olduğu bilinciyle hareket eden.
  • Çocuğunu dinleyen ve önemseyen.
  • Çocuğuna istemediği halde kurstan kursa koşturmayan.
  • Hal, hareket ve davranışlarıyla çocuğuna rol model olabilen.
  • Çocuğu akranlarıyla mukayese etmeyen, psikolojik baskı uygulamayan.
Daha fazla öğe...

Veli toplantısı nasıl olur?

Veli toplantıları, ortak kararların alınabildiği toplantılar olmalıdır. Alınacak kararlar, velilerin ve öğretmenin fikir alışverişi ile alınabilmelidir. ... Örneğin, velilerin çay içerek sohbet edebilecekleri bir ortam hazırlanmalı; veliler masadaki öğretmen ile sırayla çocukları hakkında konuşabilmelidir.

Toplantı tutanağı niçin tutulur?

Bir olay durumunda ya da bir gelişme olduğu zaman bunun kayıt altına alınması için tutanak hazırlanmaktadır. Tutanaklara tarafların imza atması gerekmektedir. Tutanak resmi bir belgedir.

Tutanağı kim yazar?

Değişik amaçlarla düzenlenen toplantılarda yapılan konuşmaların olduğu gibi yazıya geçirilmesi ve bu yazılanların yetkililerce imzalanmasıyla resmiyet kazanan yazılara tutanak denir. Bu tarzdaki tutanaklar, genellikle zabıt kâtipleri tarafından yazılır.

Veli Toplantısı mesai saatinde yapılır mı?

OKUL-AİLE BİRLİĞİ VE VELİ TOPLANTILARI MESAİ SAATLERİ DIŞINDA YAPILAMAZ. Yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde eğitim öğretimi aksatmamak adına yapılan okul aile birliği ve veli toplantılarına öğretmenlerin ve personelin katılmaya zorlanamaz.

Okul Aile Birliği seçimleri ne zaman yapılır?

Genel kurul, birlik yönetim kurulunun davetiyle her yıl en geç Ekim ayının sonuna kadar; yeni açılan okullarda ise okul müdürünün daveti üzerine okulun açıldığı tarihten itibaren en geç iki ay içinde okulda toplanır.

Toplantı nedir toplantı çeşitleri nelerdir?

Toplantı, belirli amaçlarla bir araya gelmiş bir grup insan için kullanılabilecek en kapsayıcı kavram olarak tanımlanmaktadır (Getz,1997,s.9). Toplantı kapsamında konferans, sempozyum, kongre, kurultay, forum, seminer gibi çeşitli etkinlik türlerinden söz edilebilmektedir.

Bilinçli Veli nasıl olmalı?

Çocuğuna çok akıllısın, çok zekisin, başarılı olmalısın yerine bunu çözebilirsin, başarabilirsin, yapabilirsin diye destek veren. Çocuğunu okula atıp eğitimin bütün yükünü okula ve öğretmene yüklemeyen. Sorun olduğu zaman koruyucu veli gözüyle değil tarafsız bir şekilde olayları gözlemleyip çözüm yolu arayan.