Yasin-i şerif duası nedir?

İçindekiler:

  1. Yasin-i şerif duası nedir?
  2. Yasin süresinden sonra ne okunur?
  3. Yasin-i şerif ne demek?
  4. Yasin i şerif nasıl ezberlenir?
  5. Yasin ile beraber hangi sureler okunur?
  6. Yasin suresi okumak neye iyi gelir?
  7. Yasin i Şerif'in fazileti nedir?
  8. Yasin en hızlı nasıl ezberlenir?
  9. Yasin Suresi abdestsiz ezberlenir mi?
  10. Abdestsiz ve başı açık Yasin okunur mu?

Yasin-i şerif duası nedir?

YASİN SURESİ DUASI Allahümme rabbena ya rabbena tekabbel minna duaena vekdi hacetena bihurmeti sureti yasin ve ecirna minennari vemin azabil kabri ve min şerri sualin bi fadli sureti yasin yarabbel alemiyne veselemun alel mürseliyne velhamdülillahi rabbil alemin.

Yasin süresinden sonra ne okunur?

Yasin suresinin okunup bitirilmesinden sonra şu dua okunmaktadır: "Allahümme Rabbena ya Rabbena tegabbel minna duaena vekti hacetena bi hurmeti sureti yasin ve ecirna minennari ve min azabil kabri ve min şerri sualin bi fadli sureti yasin.

Yasin-i şerif ne demek?

Kuran-ı Kerim'in mertebesi yani kalbi olarak tanımlanan Yasin suresi, kitabımız olan Kuran'da özellikle vurgulanan konuları da kapsamaktadır. Vahiy, peygamberlik, dirilme ve hesap verme gibi örneklerin geçtiği Yasin-i Şerif suresi her Müslümanın devamlı olarak okuması gereken en faziletli surelerden biridir.

Yasin i şerif nasıl ezberlenir?

Ezberleyeceğiniz Yasin Suresi ise bazı kişilere göre bu durum değişse de ayet ayet ezberlemek her zaman daha kolay hafızada kalmasına neden olmaktadır. Her ayet 20'şer kez okunup sonrasında gözlerinizi kapatıp içinizden de 20'şer kez tekrarlamak gibi bir teknik kullanabilirsiniz.

Yasin ile beraber hangi sureler okunur?

  • Yasin suresi okunduktan sonra okunan surenin sevabından manevi olarak yararlanabilmesi için sevabı bağışlanabilmektedir. Böylelikle kişi sevdiklerine Yasin suresini okuyarak bağışlayabilmekte sevabına onları da ortak edebilmektedir.
  • Fatiha Suresi.
  • İnşirah Suresi.
  • Asr Suresi.
  • Kadir Suresi.
  • Ayetel Kürsi.
BE

Yasin suresi okumak neye iyi gelir?

"Sure-i Yasin ölümü yaklaşan hastanın yanında okunursa Allah Teala onun can vermesini hafifletir." "Her hangi biri ölmek üzere bulunan kimsenin baş ucunda Sure-i Yasin okunursa Allah Teala ona(ruhunu teslim etmesinde ) kolaylık verir." Peygamberimiz buyurdu: "Üzerine Sure-i Yasin okunan mevtanın azabı hafifler."

Yasin i Şerif'in fazileti nedir?

Allahı ve âhıret yurdunu dileyerek bir kimse Yasîn'i okursa, Allah kendisini mutlaka bağışlar." "Her gece Yasîn sûresini okuyan kimse, muhakkak sûrette şehid olarak ölür." ... (Kur'ân-ı kerîmdeki bir sûre, okuyana şefaat eder, dinliyenin affına sebep olur, âhırette korktuğundan emin olur. Bu Yâsin sûresidir."

Yasin en hızlı nasıl ezberlenir?

Ezberleyeceğiniz Yasin Suresi ise bazı kişilere göre bu durum değişse de ayet ayet ezberlemek her zaman daha kolay hafızada kalmasına neden olmaktadır. Her ayet 20'şer kez okunup sonrasında gözlerinizi kapatıp içinizden de 20'şer kez tekrarlamak gibi bir teknik kullanabilirsiniz.

Yasin Suresi abdestsiz ezberlenir mi?

Yasin Suresi Abdestsiz Okunur mu? Kuran'ı Kerim'in Vakia suresinin 79. ayeti “O Kuran'a temizlenenlerden başkası el süremez.” Kuran'ın abdestsiz okunamayacağını açıklıyor. Yasin suresi de, Kuran'ın bir suresi olduğu için bu sureyi Kuran'dan okuyacaksanız abdest almanız gerekiyor. Ezbere okunabilmektedir.

Abdestsiz ve başı açık Yasin okunur mu?

Kuran-ı Kerim'de yer alan ayetler gusülsüz ve abdestsiz olarak okunamamaktadır. Böylece Yasin suresi de abdestsiz okunmamalıdır.