Pasaport sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Pasaport sorgulama nasıl yapılır?
  2. Pasaport numarası nasıl öğrenilir?
  3. Kimlik pasaport no nedir?
  4. Pasaport bilgilerime nereden ulaşabilirim?
  5. Pasaport serisi nedir?
  6. Nüfus cüzdanı kayıt numarası nerede yazar?
  7. Pasaport türü P ne demek?
  8. 10 yıllık pasaport hangi renk?
  9. Pasaport randevusu nasıl yapılır?

Pasaport sorgulama nasıl yapılır?

– Öncelikle e-devlet Kapısı'nda yer alan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasına girmelisiniz. Oradan da Pasaport Başvuru Durumu Sorgulama bölümüne girin. – Bunun için direk olarak https://www.turkiye.gov.tr/nvi-pasaport-basvuru-durum-sorgu linkini kullanabilirsiniz.

Pasaport numarası nasıl öğrenilir?

Pasaportunuza ait numara elinizdeki pasaportunuzun üst kısmında yazmaktadır. Ancak yeni tip çipli bir pasaportunuz varsa pasaport numaranız “U987654” gibi ardışık harf ve rakamdan oluşan bir sayı dizesi halinde göreceksiniz.

Kimlik pasaport no nedir?

Eski tip belgelerde her sayfada kırmızı bir şekilde yazılan 9 haneli numaralar bulunur. İşte bu 9 haneli numara sizin pasaportunuza ait numaradır. Yeni çipli belgelerde ise 'U198457' gibi 7 haneli harf ve rakamlardan oluşan bir numara bulunur. Bu 7 haneli numarada yeni belgenin üzerinde yer alır.

Pasaport bilgilerime nereden ulaşabilirim?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr internet adresi üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) randevu alınarak veya randevusuz olarak yurt içinde, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, umuma mahsus pasaportlar için ise İl ve İlçe Nüfus ...

Pasaport serisi nedir?

Bunlar Umuma Mahsus (bordo) pasaport, Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaportu, Diplomatik (siyah) pasaporttur.

Nüfus cüzdanı kayıt numarası nerede yazar?

Eski nüfus cüzdanlarında üst tarafta yer alan cüzdan no bilgisi yeni kimlik kartında ; ad , soyadı ve doğum tarihi bilgilerinin hemen altında yer almaktadır. Kartın üzerinde Seri No / olarak adlandırılmış ve harf ile sayılardan meydana gelmiştir.

Pasaport türü P ne demek?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.

10 yıllık pasaport hangi renk?

Bordo renkli Umuma Mahsus Pasaport, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alabildiği pasaport türüdür. Yetişkinlerin en az 6 ay, en fazla 10 senelik; çocukların ise yine en az 6 ay, en çok 5 senelik alabildiği Bordo Pasaport, en sık karşımıza çıkan pasaport türüdür.

Pasaport randevusu nasıl yapılır?

Telefon ile kolay bir şekilde pasaport randevusu alınabilir. Pasaport randevusu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden randevu oluşturulabilir. Bunu yapamayacaklarını düşünen kişiler ise Alo 199 ile pasaport randevusunu çok kolay bir şekilde alabilir.