Sıkıntı kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Sıkıntı kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Nasihat kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Değerli kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Sıkıntı ve güçlük eş anlamlı mı?
  5. Nasihat ve öğüt eş anlamlı mı?
  6. Yasal eş anlamlısı ne demek?
  7. Küçük kelimesinin eş seslisi var mıdır?
  8. Değerli Kıymetli eş anlamlı mı?
  9. Zorlu eş anlamlısı nedir?

Sıkıntı kelimesinin eş anlamı nedir?

Özellikle 'dert' ve 'problem' ile 'sıkıntı' en çok kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda mesele ile dava ve dert gibi değişik anlamları üzerinden de kullanılabilmektedir. Türk Dil Kurumu'na bakıldığında sorun kelimesinin eş anlamlısı olarak 'problem ve sıkıntı' kelimeleri karşımıza çıkmaktadır.

Nasihat kelimesinin eş anlamı nedir?

Nasihat kelimesinin eş anlamlısı öğüttür. Cümle içerisinde veya tek başına aynı anlamı ile beraber kullanabilirsiniz.

Değerli kelimesinin eş anlamı nedir?

Değer Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Değer, bir şeyin önemini belirtmek için kullanıldığında “kıymet” ile anlamdaş olmaktadır. Bir şeyin para ya da benzer bir ölçüyle değerlendirildiği durumda ise eş anlamı “paha” olmaktadır. Paha ile anlamdaş olarak da bedel sözcüğünün kullanıldığı görülmektedir.

Sıkıntı ve güçlük eş anlamlı mı?

Zor kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından ele alınan eş anlamlı sözcük 'güçlük' ya da 'sıkıntı' şeklinde geçmektedir. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu kelimeleri aynı anlam üzerinden amaca uygun kullanabilirsiniz.

Nasihat ve öğüt eş anlamlı mı?

Öğüt kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı 'nasihat' sözcüğü üzerinden ifade edilmektedir. Aynı anlamı ile beraber yazılışları ve okunuşları farklı olsa dahi amaca uygun cümlede kullanılabilir. Öğüt kelimesinin eş anlamlısı olarak Türkçe içerisinde 'nasihat' sözcüğünü değerlendirmek mümkün.

Yasal eş anlamlısı ne demek?

TDK'ya Göre Yasa Eş Anlamlısı Yasa kelimesinin eş anlamlısı olan kelime "Kanun" kelimesidir. Kanun kelimesi aynı zamanda yasa da demektir.

Küçük kelimesinin eş seslisi var mıdır?

Küçük kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre anlamlısı 'ufak' sözcüğü üzerinden karşımıza çıkıyor. Yazılışları farklı olsa dahi anlam açısından aynı olan bu iki kelime ile cümle içerisinde değerlendirmek mümkün.

Değerli Kıymetli eş anlamlı mı?

Kıymet kelimesi birden fazla eş anlamlı kelime ile ifade ediliyor. Değer veya önem kelimeleri de kıymet kelimesi ile aynı anlama geliyor. Ayrıca paha kelimesi de kıymet kelimesinin anlamlıları arasında yer alıyor. Eder ve bedel kelimeleri de kıymet kelimesine eş anlam olarak tercih edilebiliyor.

Zorlu eş anlamlısı nedir?

Zor sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler cebir, çetin, güç, güçlük, kötü, kurumamış, kuvvet, mecburiyet, sıkıntı, yaş ve zorlayış sözcükleridir.