Üzerlik nasıl tütsü?

İçindekiler:

  1. Üzerlik nasıl tütsü?
  2. Üzerlik otu tütsüsü ne işe yarar?
  3. Üzerlik tohumu büyü bozar mı?
  4. Üzerlik tohumu nerede kullanılır?
  5. Üzerlik Yakilirken hangi dua okunur?

Üzerlik nasıl tütsü?

Tütsü olarak kullanacaksanız; Üzerlik tütsüsü üzerindeki ipi çıkarmadan tohumlarının bulunduğu kısmı çakmak, mum veya kibrit yardımı ile yakın. Demetin alev almaması için üfleyerek veya sert bir kaba bastırarak söndürün. Seramik veya bakır tütsülük kullanabileceğiniz gibi cam bir yüzeyde de kullanabilirsiniz.

Üzerlik otu tütsüsü ne işe yarar?

Üzerlik otu tütsü şeklinde yakıldığında ve kokusu alındığında, üst solunum yollarındaki iltihabın kurumasına yardımcı olmaktadır. - Üzerlik tohumuyla yapılan çay, boğaz kısmında oluşan tahribatı en az seviyeye indirir. Bakteri oluşumunu düşürücü etkisi olan Üzerlik Otu, birikmiş balgamın dışa atılmasını sağlayabiliyor.

Üzerlik tohumu büyü bozar mı?

Üzerlik tohumu hem çay hem tütsü olarak kullanılır. Sağlık açısından yararı olduğu kadar nazardan koruduğu ve büyü bozup insanı rahatlattığı bilinir.

Üzerlik tohumu nerede kullanılır?

Üzerlik tohumu en çok çay olarak içilmektedir. Evde ve iş yerlerinde nazarın giderilmesi için üzerlik otu tohumu yakılarak evde gezdirilir. Bu sayede evdeki negatif enerjinin giderilmesi ve insanların rahatlaması sağlanır. Üzerlik tohumundan elde edilen yağlar ise sağlık açısından tedavi amacıyla kullanılır.

Üzerlik Yakilirken hangi dua okunur?

Aktarlardan alınan bir miktar üzerlik tohumunu, temiz bir kap içerisine (Çay süzgeci ile yaparsanız hem daha kolay yakılır hemde temizliği daha kolay olur.) koyulur ve yakılır, duman çıkmaya başladığında eğer ev tütsülenecekse tüm odalar gezdirilir bu esnada felak ve nas sureleri veya Kuddus esması bolca okunur..