Sigorta tescil kaydı ne demek?

İçindekiler:

  1. Sigorta tescil kaydı ne demek?
  2. SGK Tescil Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?
  3. 4C tescil kaydı nasıl yapılır?
  4. 4 A Zorunlu sigorta ne demek?
  5. 4 C tescil kaydı ne demek?
  6. Durum belgesi nereden alınır?
  7. Kaymakamlıktan Fakirlik belgesi nasıl alınır?

Sigorta tescil kaydı ne demek?

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılan belgedir.

SGK Tescil Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

(https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu) sorgu ekranından giriş yaptıkdan sonra T.C. Kimlik No ve e-Devlet şifrenizi girin. Doğrudan Tescil ve Hizmet Dökümü sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayede sigortanızın tescili ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilir ve tescil sorgulamasını gerçekleştirebilirsiniz.

4C tescil kaydı nasıl yapılır?

– https://www.turkiye.gov.tr/4c-tescil-kaydi linkine tıklayın ya da e-devlet'in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına giriş yapın ve oradan 4C Tescil Kaydı'nı bulun. – İşlemlere devam etmek için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Bunun in de TC kimlik numarası ve e-devlet şifresine ihtiyaç vardır.

4 A Zorunlu sigorta ne demek?

4/a olarak yer alan eski sistemde, SSK' ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. İş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaktadır. 4/a olan kavram daha sonra 5510 sayılı yeni yasa ile SGK kapsamında yer almıştır. SGK kapsamında olanları kapsayan bu kola 4 A denilmektedir.

4 C tescil kaydı ne demek?

4C hizmet dökümü ise bu grupta görevlerini sürdüren vatandaşların çalışmalarının karşılığı olan prim ödemelerini ve diğer sigorta bilgilerini kontrol edebilecekleri görüntüleyebilecekleri belgedir. Bu belgenin sorgulaması ise birçok işlemi kolaylıkla gerçekleştirebileceğimiz e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Durum belgesi nereden alınır?

Aile gelir durumunu gösteren belgeyi almak için bir yere gitmenize gerek yoktur. E-devlet üzerinden bu belgeyi kolayca alabilirsiniz. E-devlet olmadan önce bu belgeyi almak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na girmek lazımdı.

Kaymakamlıktan Fakirlik belgesi nasıl alınır?

Fakirlik Belgesi Nereden Alınır? Fakirlik belgesi almak isteyen ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşların ikametgahlarının bulunduğu yerdeki muhtarlığa gitmeleri gerekiyor. Fakirlik belgesini başvuru sahibi doldurduktan sonra muhtar, onayladıktan ve imzaladıktan sonra bu belgeye başvuran kişilere teslim ediyor.