MPV araçlar ne demek?

İçindekiler:

  1. MPV araçlar ne demek?
  2. MPV araç muayene kaç yılda yapılır?
  3. SUV ve MPV nedir?
  4. D sınıfı araçlar hangileri?
  5. Cross otomobil ne demek?
  6. Ilk araç muayenesi ne zaman yapılır?
  7. Araç muayene zamanı ne zaman?
  8. G segmenti nedir?
  9. D sınıfı araç ne demek?
  10. C sınıfı ehliyet ile hangi araçlar kullanılır?
  11. C sınıfı araç ne demek?
  12. Cross model ne demek?
  13. Araç tipi SUV ne demek?
  14. Sıfır araç muayenesi ne zaman yapılır?
  15. Golf segmenti nedir?

MPV araçlar ne demek?

Avrupa'da çok fazla tercih ediliyor olsa da Türkiye de pek fazla rağbet görmeyen MPV araçlar İngilizce olarak “Multi Purpose Vehicle” olarak biliniyor. Türkçeye çevrilmiş haliyle “çok amaçlı araç” anlamına gelen MPV araçlar tam da isminden anlaşılacağı gibi gerçekten çok amaçlı bir otomobil.

MPV araç muayene kaç yılda yapılır?

Binek otomobil, resmi otomobil ve bu araçların römorkları ilk 3 yaş sonrasında her 2 yılda bir muayene edilir.

SUV ve MPV nedir?

Kısaca özetlenecek olursa, MPV, beş ila yedi kişiyi rahat bir şekilde taşımak için tasarlanmış bir minivan veya insan taşıyıcıdır. Bir SUV, öncelikle, yollarda sürülebilen ve genellikle sürülen bir arazi aracı olacak şekilde tasarlanmıştır ve bir crossover araç, bir SUV ile bir aile sedanı arasında bir birleşimdir.

D sınıfı araçlar hangileri?

Üst orta sınıf olarak da bilinen D segmenti araçlar arasında Opel Insignia, Volkswagen Passat, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Citroen C5, Mazda 6, Nissan Primera, Honda Accord, Alfa Romeo 156, Audi A4 sıralanabilir.

Cross otomobil ne demek?

Uluslararası otomobil sektöründe Crossover Utility Vehicle (CUV) ismiyle anılan bu arabalar, kavramsal olarak ilk kez 2008 yılında karşımıza çıkıp sektöre girdi. Bu tip arabalar; binek araç şasisine sahip, arazi şartlarına kısmen uygun olan, yerden yüksek araçlar olarak ifade ediliyor.

Ilk araç muayenesi ne zaman yapılır?

Yeni otomobil yeni sıfır km bir araç satın aldıysanız ilk üç sene boyunca muayeneye ihtiyacınız olmaz. İlk muayeneden sonra ise 2 yılda bir aracınızı muayene ettirmeniz gerekir.

Araç muayene zamanı ne zaman?

Hususi ve resmi otomobiller ile her türlü römorkları: Araçlar ve römorkları, 3 yaşını doldurduğu zaman ilk muayeneye katılmalıdır. Daha sonra her 2 yılda bir muayeneye girmeleri gerekir.

G segmenti nedir?

G Segment: Spor araçlar Şehir trafiğinde kullanıma uygun spor arabalar bu çatı altında toplanır ve S Segment olarak da bilinir. Ferrari, Lamborghini, Porsche ve Maserati gibi markaların bazı modelleri bu segmentte değerlendirilir.

D sınıfı araç ne demek?

Otomobil Segmentleri : Araçları sınıflandırmak için kullanılır. ... D Segmenti: Bu segment büyük ailelere hitap etmektedir. Üst ve orta sınıf, lüks ve geniş iç hacim sunan araçlardır. Bu sınıfta 1.6 motor hacminden küçük araçlar bulmak zor olduğundan motorlu taşıtlar vergisi yüksektir.

C sınıfı ehliyet ile hangi araçlar kullanılır?

C sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, Otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir. 14 kisiden fazla yolcu taşıyan araçları sadece D sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler kullanır.

C sınıfı araç ne demek?

Kompakt sınıf veya alt orta sınıf olarakl adlandırılan C segmenti araçlar en çok üretilen ve satılan araç sınıfıdır. Bu yüzden en fazla model çeşidi de bu araçlarda bulunur. Bunun nedeni ise, araç performansı, uzun yol gidebilme, hem aileler hem de kişisel olarak kullanılabilir olmalarıdır.

Cross model ne demek?

Crossover'lar, 2008 yılının Ocak ayında Wall Street Journal'in bir makalesinde “SUV araçlara benzeyen ama bir hatchback ya da station wagon gibi hareket eden arabalar” olarak nitelendirildi.

Araç tipi SUV ne demek?

SUV açılımı; Sport Utility Vehicle, Türkçe'si Spor Amaçlı Taşıt. Hem minivan, hem station wagon hem de çekme özelliğine sahip olan yüksek araçlara denir. Bu araçlar asfalt yollarda ve hafif arazilerde yol alabilirler. SUV araçlar genellikle dört tekerden çekme özelliğine sahiptirler.

Sıfır araç muayenesi ne zaman yapılır?

Yeni otomobil yeni sıfır km bir araç satın aldıysanız ilk üç sene boyunca muayeneye ihtiyacınız olmaz. İlk muayeneden sonra ise 2 yılda bir aracınızı muayene ettirmeniz gerekir. Otomobilin ruhsatında yazan “Tescil Tarihi” kısmından muayene geçerlilik sürenizi öğrenebilirsiniz.

Golf segmenti nedir?

B segmenti otomobillere göre konfor, güç ve diğer birçok anlamda daha gelişmiş olan C segmenti otomobiller, küçük aile otomobilleri olarak da biliniyorlar. Bunlara örnek olarak aklımıza gelen ilk modeller yukarıdan da gördüğünüz gibi Volkswagen Golf, Renault Megane HB, Ford Focus ve Honda Civic oldu.