Varide No ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Varide No ne anlama gelir?
  2. SGK'ya verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?
  3. EBYS doğrulama kodu nedir?
  4. Evrak takibi tahsis ne demek?
  5. E-devlet barkod no nasıl alınır?

Varide No ne anlama gelir?

Varide No ile evrak sorgulanması kişilerin emeklilik işlemleri takip edilebilmesi için yapılmaktadır. Kişiler emeklilik işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurdukları takdirde kişiler için dosya açılmaktadır. egehaber.comAçılan dosyalara ise numara verilmekte ve bu numaraya Varide Numarası denilmektedir.

SGK'ya verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.

EBYS doğrulama kodu nedir?

EBYS'de oluşturulan kurum dışı ve kurum içi yazıların EBYS'de sunulan belge doğrulama özelliği ile geçerli bir belge olup olmadığı kontrol edilebilmektedir. Belge doğrulama yapılabilmesi için oluşturulan yazıların alt bölümünde görünen "Kare Kod" veya "Belge Doğrulama Kodu" kullanılabilir.

Evrak takibi tahsis ne demek?

Tahsis numarası emekli olan kimselere Sosyal Güvenlik Kurumunun verdiği emeklilik sicili numaralarıdır. Özellikle emekli olan kişilerin maaşlarının ödendiği günlerde kişilere verilmiş olan tahsis numarasının son rakamları önem taşımaktadır.

E-devlet barkod no nasıl alınır?

İşlemi yapmak için telefonunuza ya da tabletinize “e-Devlet Belge Doğrulama” uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulama ile belgede yer alan ilgili kare kodu okutarak ya da barkod numarasını girerek belgenizi doğrulayabilirsiniz.