HIV virüsü taşıyan biri ne kadar yaşar?

İçindekiler:

  1. HIV virüsü taşıyan biri ne kadar yaşar?
  2. HIV pozitif öldürür mü?
  3. HIV virüsünden kurtulmak mümkün mü?
  4. HIV negatife döner mi?
  5. Kurumuş kandan hastalık bulaşır mı?

HIV virüsü taşıyan biri ne kadar yaşar?

Henüz HIV pozitifin tedavisi bulunmamış olsa bile tıpta yaşanan son gelişmeler yaşam süresinin uzamasını sağladı. Önceleri ömür beklentisi 2 - 5 yıl arası iken günümüzde bu süre 20 - 25 yıla kadar çıktı.

HIV pozitif öldürür mü?

Op. Dr. Eyüp Coşar, ileri evrede tanı konulan HIV taşıyıcılarında ortalama yaşam süresinin 12 ile 18 ay arasında olduğunu söyledi.

HIV virüsünden kurtulmak mümkün mü?

New York Times'ın haberine göre, bugüne kadar sadece iki kişi AIDS hastalığına yol açan HIV virüsünden tamamen kurtulabildi. Ancak bu iki kişi ilaçla değil yakalandıkları kanser hastalığının tedavisi için yapılan riskli kemik iliği naklinden sonra iyileşebilmişti.

HIV negatife döner mi?

HIV pozitifi negatife çevirmek mümkün değil ama bu virüse rağmen sağlıklı yaşamak mümkün. Eğer testi yaptırıp tedavi olmazlarsa, durum daha kötü olur. Vücutlarında fırsatçı enfeksiyonlar oluşur. Herkes, altı ayda ya da yılda bir bu testi yaptırmalı.

Kurumuş kandan hastalık bulaşır mı?

Risk unsurlarının arasında kurumuş kan da var! Kurumuş kan ve tükrük gibi vücut sıvılarının da Hepatit B açısından bulaşıcı bir risk faktörü olduğunu aktaran Dr. Vardar; bir hafta dahi kuruyarak kalan kan ve salya hepatit hastalığının bulaşması için yeterli uyarısında bulunuyor.