I ile hayvan ismi var mı?

İçindekiler:

  1. I ile hayvan ismi var mı?
  2. I ile bitki ne var?
  3. It diye hayvan var mı?
  4. Ö harfi ile bitki var mı?

I ile hayvan ismi var mı?

Özellikle isim şehir oyunu oynarken I ve İ harfi üzerinden hayvan ismi bulmak pek kolay değildir. Çünkü bu harfler doğrultusunda pek fazla hayvan bulunmuyor. ... Diğer taraftan iguana, impala, istiridye, inek, İnci balığı ya da İpek böceği ile beraber iguana gibi birçok farklı hayvan i harfi üzerinden dile getirilebilir.

I ile bitki ne var?

- Ihlamur çiçeği, - Ispanak, - Işkın, Bu şekilde ı harfi ile başlayan farklı bitkileri genel kültür amaçlı öğrenebilir ya da faydalarından yararlanmak için değerlendirebilirsiniz.

It diye hayvan var mı?

Her iki dilde de it kelimesi mevcuttur. Bu da köpek kelimesinin Türkçesinin it olduğunu ve oldukça da eski bir kullanıma haiz bulunduğunu göstermektedir. Köpek kelimesi ise Türkiye Türkçesinde 15. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır.

Ö harfi ile bitki var mı?

Ö İLE BİTKİ İSİMLERİ Ökse Otu: Ökse otugillerden, elma, armut, ıhlamur, kiraz, erik vb. ağaçların dalları üzerinde asalak olarak yaşayan, üzüme benzer yemiş veren, saplarından ökse çıkarılan bitki (Viscum album). ... Öz Dikeni: Dikenli, tırmanıcı ve kışın yapraklarını dökmeyen bir bitki (Smilax aspara).