Mevlana ve Şems aşkı gerçek mi?

İçindekiler:

  1. Mevlana ve Şems aşkı gerçek mi?
  2. Mevlana kime aşıktı?
  3. Hz Mevlana ve Şemsi Tebrizi Kimdir?
  4. Merec el Bahreyn ne anlama gelmektedir?
  5. Mevlana ve Şems nerede karşılaştı?
  6. Mevlana nin şeyhi kimdir?

Mevlana ve Şems aşkı gerçek mi?

Hz. Şems ve Hz. Mevlana arasında yaşanan ilişkinin Batıda ve seküler düşünenlerde kafaları karıştıran bir ilişki olduğunu belirten Tarhan, iddia edilen eşcinsel ilişkinin asılsız olduğunu son kitabı Hz. Mevlana ile Aile Terapisi'nde bilimsel gerçeklerle gözler önüne seriyor.

Mevlana kime aşıktı?

şems, mevlana'ya ayna oldu. mevlana, şems'in aynasında gördüğü kendi eşsiz güzelliğine aşık oldu. diğer bir ifadeyle mevlana, gönlündeki allah aşkını şems'te yaşattı. mevlana'nın şems'e karşı olan sevgisi, allah'a olan aşkının miyarıdır.

Hz Mevlana ve Şemsi Tebrizi Kimdir?

Şems-i Tebrîzî (Farsça: شمس تبريزى; 1185-1248), İranlı mutasavvıf. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin gönül dünyasında büyük değişikliklere sebep olan ve Mevlânâ tarafından yazılan ilâhî aşk şiirlerinden oluşan "Dîvân-ı ŞemsTebrîzî" adındaki nazım eser sayesinde tanınan Mevlana'nın sohbet şeyhidir.

Merec el Bahreyn ne anlama gelmektedir?

Konya - Merec'el Bahreyn. Merec'el Bahreyn yani Hz. Mevlana ile Şems'in ilk buluştukları yer, Konyada bununla ilgili ne bir anıt nede yerini belirten bir işaret bulunmakta.

Mevlana ve Şems nerede karşılaştı?

''Hz. Mevlana, İplikçi Camisi'nde verdiği dersten çıkıp öğrencileriyle birlikte bu yoldan geçerek, evine doğru gidiyor. Bu sırada da kendisini bekleyen Şems ile karşılaşıyor. Bu nokta, Alaaddin Tepesi ile Mevlana Müzesi arasındaki yolun başlangıç noktasıdır.

Mevlana nin şeyhi kimdir?

Şems-i Tebrîzî (Farsça: شمس تبريزى; 1185-1248), İranlı mutasavvıf. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin gönül dünyasında büyük değişikliklere sebep olan ve Mevlânâ tarafından yazılan ilâhî aşk şiirlerinden oluşan "Dîvân-ı Şems-î Tebrîzî" adındaki nazım eser sayesinde tanınan Mevlana'nın sohbet şeyhidir.