Ay in eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Ay in eş anlamlısı nedir?
  2. Aylık kelimesinin eş anlamlısı nedir kısaca?
  3. Eş anlamlı hatıra ne demek?
  4. Gezi kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Ananın eş anlamlısı nedir anı?
  6. Anı hatıra kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir doğru mu yanlış mı?

Ay in eş anlamlısı nedir?

Ay kelimesinin eş anlamı olan sözcükler hakkında detayları derledik. Ay sözcüğünün anlamıyla aynı anlama sahip olan kelimelerden biri de, kamer sözcüğüdür. Kamer ve ay birbirlerinin yerine aynı anlamı temsilen kullanılabilir.

Aylık kelimesinin eş anlamlısı nedir kısaca?

Aylık ve maaş aynı anlamda olmaları nedeniyle, kişilerce aynı anlamı ifade ederek cümle içerisinde kullanabilir. Kelimelerin farklı olması, cümlenin yapısını bozmayacaktır. Kişiler istediği şekillerde aylık veya maaş kelimesini kullanabilir. Aylık kelimesinin eş anlamları arasında, maaş kelimesi bulunuyor.

Eş anlamlı hatıra ne demek?

Farklı kaynaklara göre, hatıra kelimesinin anlamlıları şu şekildedir; yadigar, andaç. Bu kelimelerin hepsi, birbiri yerine kullanılabilir. Ayrıca, hediye, yazıt kelimeleri de hatıra kelimesinin anlamdaşları olarak kullanılabilir.

Gezi kelimesinin eş anlamı nedir?

Gezi sözcüğünün bilinen ve kullanılan 2 farklı eş anlamı bulunuyor. Seyahat ve yolculuk, gezi kelimesinin yerine kullanılabilen sözcük çeşitlerindendir.

Ananın eş anlamlısı nedir anı?

Anı kelimesinin eş anlamlı kelimesi hatıra ve yadigar kelimeleridir.

Anı hatıra kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir doğru mu yanlış mı?

Hatıranın Eş Anlamlısı Hatıra kelimesinin eş anlamlısı olarak Türk Dil Kurumu'na göre 'anı' sözcüğü karşılamaktadır. Hem gündelik yaşamda hem de yazılı olarak hatıra kelimesinin aynı şekilde anı sözcüğünü değerlendirmek mümkün.