Ulusun ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ulusun ne anlama gelir?
  2. Alçakları ne demek?
  3. Ehl i dil ne demek?
  4. Çoksatar bitişik mi?
  5. Masanın üzerinde birçok kitap vardı cümlesi nasıl yazılır?
  6. Çoksatar nasıl yazılır TDK?
  7. Reddederek nasıl yazılır?

Ulusun ne anlama gelir?

Ulus kelimesinin anlamı şu şekilde belirtilmiştir. - Genellikle aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, duygu, ülkü birliği bulunan insan topluluğu. - Ahali, halk, topluluk. Anlamları aynı fakat yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir.

Alçakları ne demek?

Yerden uzaklığı az olan, yüksek karşıtı. Kısa (boy). Bile bile en kötü, en ahlaksızca davranışlarda bulunan, aşağılık, soysuz, namert, rezil, hain.

Ehl i dil ne demek?

(Ehl-i kalb) Kalbi uyanık, basireti ziyade olan. Gönül ehli. Mâneviyata çok kıymet veren, kalben Cenab-ı Hakk'a çok yakınlık hissedip çok hikmetlerden anlayan zât.

Çoksatar bitişik mi?

Örneğin “çokdilli, çokeşli, çokevli, çokhücreli, çokkocalı, çokkatlı, çokpartili, çoksatar, çoksesli, çoktanrılı, çoktürlü, çokuluslu, çokanlamlı” sözcükleri bitişik yazılırken “çok amaçlı” sözcüğünün ayrı yazılmasının gerekçesini merak ediyor insan.

Masanın üzerinde birçok kitap vardı cümlesi nasıl yazılır?

Cevap: "Masanın üstünde birçok kitap vardı." şeklinde yazılır.

Çoksatar nasıl yazılır TDK?

çoksatar, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'o', 'k', 's', 'a', 't', 'a', 'r', şeklindedir.

Reddederek nasıl yazılır?

(nsz) (re'ddetmek) 1. Verilen veya yapılması istenen bir şeyi kabul etmemek, geri çevirmek: “Kendisine evlenme teklif ettim, reddetti.” -S. F. Abasıyanık. 2. (-den) Aileden olan birini aileden bir kişi olarak saymamak, tanımamak: “Evlatlıktan reddettim, evime koymayacağım.” -H. E. Adıvar.