Insan ve insanlık sevgisi nedir?

İçindekiler:

  1. Insan ve insanlık sevgisi nedir?
  2. Akılcılık ve Bilimsellik hangi ilkeye dayanır?
  3. Akılcılık Hangi akım?
  4. Rasyonalizm nedir felsefe temsilcileri kimlerdir?
  5. Akılcı düşünce ne demek?
  6. Rasyonel bakış açısı ne demek?

Insan ve insanlık sevgisi nedir?

ATATÜRK'ÜN İNSAN VE İNSANLIK SEVGİSİİnsan, mensup olduğu milletin varlığını ve mutluluğunu düşündüğü kadar, bütün dünya milletlerinin huzur ve refahını da düşünmeli ve kendi milletinin mutluluğuna ne kadar kıymet veriyorsa, bütün dünya milletlerinin mutluluğuna hizmet etmeye elinden geldiği kadar çalışmalıdır.

Akılcılık ve Bilimsellik hangi ilkeye dayanır?

Bu doğrultuda laiklik ilkesi din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasını amaçlamaktadır. Halkın, din ve vicdan özgürlüğünü halka teslim etmektedir. Devlet düzeninin akla ve bilime dayanması gerektiğini vurgulamaktadır. Bu sebepten dolayı laiklik ilkesi bilimsellik ve akılcılık ile doğrudan bağlantılıdır.

Akılcılık Hangi akım?

''Akılcılık'' ve ''Usçuluk'' isimleriyle de bilinen Rasyonalizm, gerçek bilgiye sadece zihin yoluyla ulaşılabileceğini savunan felsefi bir akımdır. Rasyonalist düşünürler, şüphecilerden farklı olarak ''doğru'' ve ''mutlak'' bilgiye ulaşmanın mümkün olduğunu savunurlar.

Rasyonalizm nedir felsefe temsilcileri kimlerdir?

Rasyonalizme göre genel geçer Bilgi vardır. ... Deneyden gelmeyen ve deney öncesi bilgiye felsefede deney öncesi bilgi denir. Rasyonalizm Kurucusu ve Temsilcileri. Rasyonalizm akımının en önemli temsilcileri, Sokrates, Platon, Aristoteles, Farabi, Descartes ve Hegel'dir.

Akılcı düşünce ne demek?

Akılcılık, bilginin kaynağının akıl olduğunu; doğru bilginin ancak akıl vedüşünce ile elde edilebileceği tezini savunan felsefi yaklaşıma verilen isimdir. Buna göre, kesin ve evrensel bilgilere ancak akıl aracılığıyla ve tümdengelimli bir yöntemsel yaklaşımla ulaşılabilir.

Rasyonel bakış açısı ne demek?

Rasyonel bakış; hayata, olaylara, gerçekçi bir yaklaşım tarzıdır. Rasyonellik, hayatın anlamı, tadı, tuzu duygusallıktan uzak yaşam felsefesidir. Rasyonel bakış; önyargıdan uzak, araştıran, sorgulayan, ilmi, akılcı bir bakış açısıdır.