Göktürk kitabeleri nedir?

İçindekiler:

  1. Göktürk kitabeleri nedir?
  2. Göktürk Abideleri nedir?
  3. Göktürk alfabesi ile yazılmış yazıt hangisi?
  4. Sosyal bilim dalları nedir kısaca?
  5. Sosyal Bilgiler kavrami nedir?

Göktürk kitabeleri nedir?

Türklerin ilk kullandığı alfabe olan Göktürk alfabesi ile yazılmış eserlere "GÖKTÜRK KİTABELERİ" denir. Göktürk kitabeleri canlı bir söylev dili ve üslubu vardır. Yazıtlarda bu abidelerin sonsuzluğa kadar kalması temennisi ile "Bengü Taşlar" denmiştir.

Göktürk Abideleri nedir?

Türklerin ilk kullandığı alfabe olan Göktürk alfabesi ile yazılmış eserlere "Orhun abideleri" denir. Orhun abideleri'nin canlı bir söylev dili ve üslubu vardır. Abidelerin sonsuzluğa kadar kalması temennisi ile "Bengü Taşlar" denmiştir. Göktürklerin birinci dönemine ait, bugüne ulaşan herhangi bir Türkçe metin yoktur.

Göktürk alfabesi ile yazılmış yazıt hangisi?

Orhun Yazıtları, Göktürk Yazıtları ya da Köktürk Yazıtları, Türklerin bilinen ilk alfabesi olan Orhun alfabesi ile Göktürkler tarafından yazılmış yapıtlardır. Bilge Kağan ve Kül Tigin yazıtlarını Yolluğ Tigin yazmıştır. Yolluğ Tigin aynı zamanda Bilge Kağan'ın yeğenidir.

Sosyal bilim dalları nedir kısaca?

sosyal bilimler dalları Ekonomi, siyaset bilimi, coğrafya, demografi, insan ekolojisi, psikoloji, sosyoloji, göstergebilim, antropoloji, arkeoloji, tarih ve dilbilim gibi disiplinleri içerir.

Sosyal Bilgiler kavrami nedir?

Sosyal Bilgiler, bütün çeşitlilikleriyle yeryüzüne bağlı olayları tanıtan, bunların oluş sebeplerini açıklayan, vatandaşlık hak ve ödevlerinin, sorumluluklarının neler olduğunu belirten, kısaca insan ve onun sosyal ve fiziki çevresiyle geçmişte, günümüzde ve gelecekteki etkileşimini ortaya koyan bilgilerdir.