Yuz yuze nasıl yazilir?

İçindekiler:

  1. Yuz yuze nasıl yazilir?
  2. Bire bir nasıl yazılır?
  3. Yüz yıl nasıl yazılır?
  4. Kara yolu nasıl yazılır?
  5. TDK ya göre birebir nasıl yazılır?
  6. Yy nasil yazılır TDK?
  7. Milyon nasıl yazılıyor?
  8. Kara yolları nasıl yazılır TDK?
  9. Karayol nasıl yazılır TDK?
  10. Birebir etkili nasıl yazılır?

Yuz yuze nasıl yazilir?

Kelimenin doğru kullanımı "yüz yüze" şeklinde olmalıdır. Buna göre kelime ayrı yazılır. Yüz yüze sözcüğüne örnek cümle; "Yüz yüze görüşmek istiyor, söyleyecekleri varmış."

Bire bir nasıl yazılır?

BİREBİR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “birebir, bire bir” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı birebir şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Yüz yıl nasıl yazılır?

YÜZYIL NASIL YAZILIR? Bu kelimenin yüzyıl mı, yüz yıl mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yüzyıl şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Kara yolu nasıl yazılır?

Karayolu kelimesi yazım yanlışı yapılmamak için bitişik yazılan bir kelimedir.

TDK ya göre birebir nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre birebir kelimesinin doğru yazılışı birleşiktir. Birebir sözcüğü cümle içerisinde örneklerini de hemen aşağıdan bulabilirsiniz. Özel derslerimiz birebir olarak verilmektedir.

Yy nasil yazılır TDK?

Yüzyıl kelimesinin doğru yazımı bitişik olmalı ve yüzyıl şeklinde kullanılmalıdır. Yüzyıllar içinde toprak katmanlara ayrıldı cümlesinde olduğu gibi bitişik yazılması daha uygun kabul edilmektedir. Yüzyıl kelimesi kısaltma şeklinde de yy şeklinde kısaltılarak kullanılabilen bir kelime olmaktadır.

Milyon nasıl yazılıyor?

Bir milyon ( 1.000.0.999'u takip eden ve 1.000.001'den önce gelen doğal sayıdır.

Kara yolları nasıl yazılır TDK?

Karayolu kelimesi yazım yanlışı yapılmamak için bitişik yazılan bir kelimedir. Doğru yazılışı ise karayolu şeklinde olmaktadır. İki kelimeden oluşması ayrı yazılmasını gerektirmemektedir.

Karayol nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Karayolu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kara yolu şeklinde olmalıdır.

Birebir etkili nasıl yazılır?

Birebir kelimesinin doğru yazılışı "birebir" şeklindedir.