Excelde if nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Excelde if nasıl yapılır?
  2. Eğer işlevi nedir?
  3. Excel Eğersay formülü nedir?
  4. Koşullu biçimlendirme nasıl yapılır?
  5. Eğer işlevi nasıl kullanılır?
  6. Eğer formülü nerelerde kullanılır?
  7. Excel programında bir hücre aralığında sayısal değer içeren hücre adedini bulmak için hangi formül kullanılır?
  8. Excel programında formüller hangi işaretle başlar?
  9. Excelde formüllerin başına hangi sembol kullanılır?
  10. Excel'de koşullu biçimlendirme nereden yapılır ve ne için yapılır?
  11. Koşullu biçimlendirme hangi menüde?
  12. Excelde Çoketopla nasıl yapılır?

Excelde if nasıl yapılır?

IF(EĞER)'in kullanımı ve yazımı diğer fonksiyonlar gibi kolaydır. Fx fonksiyon yazım düğmesine tıklayarak karşımıza çıkan fonksiyon listesinden IF(EĞER) seçilir hepsi bu kadar geri kalan kısımlarda Excel sizi yönlendirecektir.

Eğer işlevi nedir?

EĞER işlevi, bir koşulu test edip Doğru veya Yanlış sonucunu döndürerek, bir değerle beklediğiniz değer arasında mantıksal karşılaştırma yapmanıza olanak tanır. Dolayısıyla, EĞER deyiminin iki sonucu olabilir. İlk sonuç karşılaştırmanızın Doğru olması, ikinci sonuç da karşılaştırmanızın Yanlış olmasıdır.

Excel Eğersay formülü nedir?

İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)

Koşullu biçimlendirme nasıl yapılır?

Metin, sayı veya tarih/saat değerleri içeren hücreleri biçimlendirme
  1. Aralıkta, tabloda veya PivotTable raporunda bir veya birden çok hücre seçin.
  2. Giriş sekmesinde, Stil grubunda, Koşullu Biçimlendirme seçeneğinin yanındaki oku ve ardından Hücre Kurallarını Vurgula seçeneğini tıklatın.
Daha fazla öğe...

Eğer işlevi nasıl kullanılır?

Bir koşul doğru olduğunda belirli bir değerin ve yanlış olduğunda başka bir değerin döndürülmesi için, mantıksal işlevlerden biri olan EĞER işlevini kullanın. Örneğin: =EĞER(A2>B2,"Bütçeyi Aşıyor","Tamam") =EĞER(A2=B2,B4-A4,"")

Eğer formülü nerelerde kullanılır?

EĞER İşlevi, bir koşula bağlı değerleri hesaplamak için kullanılır. Eğer İşlevi Topla, Ortalama İşlevi gibi oldukça yaygındır. Eğer fonksiyonu tek başına kullanabileceğiniz gibi, iç içe, VE, YADA işlevleri ile birlikte kullanabilirsiniz.

Excel programında bir hücre aralığında sayısal değer içeren hücre adedini bulmak için hangi formül kullanılır?

EĞERSAY işlevini kullanarak bir aralıktaki hücreleri tek bir koşula göre sayma. Bir hücre aralığında belirli bir değerin kaç kez görüntülendiğinden söz konusu olduğunu saymak için EĞERSE işlevini kullanın.

Excel programında formüller hangi işaretle başlar?

Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar. Bir hücreyi seçin veya hücrenin adresini seçili hücreye yazın. Bir işleç girin. Örneğin, çıkarma işlemi için – işareti.

Excelde formüllerin başına hangi sembol kullanılır?

Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar. Bir hücreyi seçin veya hücrenin adresini seçili hücreye yazın. Bir işleç girin. Örneğin, çıkarma işlemi için – işareti.

Excel'de koşullu biçimlendirme nereden yapılır ve ne için yapılır?

Koşullu biçim, belirttiğiniz koşullara göre hücrelerin görünümünü değiştirir....
  1. Koşullu biçimlendirme uygulamak istediğiniz hücreleri seçin.
  2. Giriş sekmesinin Stiller grubunda Koşullu Biçimlendirme'nin yanındaki oku ve ardından Kuralları Yönet'i tıklatın. ...
  3. Aşağıdakilerden birini yapın:
Daha fazla öğe...

Koşullu biçimlendirme hangi menüde?

Koşullu biçimlendirme kuralı oluşturma. Android telefon veya tabletinizde Google E-Tablolar uygulamasında bir e-tabloyu açın. Biçimlendirmek istediğiniz aralığı seçin. Koşullu biçimlendirme'ye dokunun.

Excelde Çoketopla nasıl yapılır?

Gerçek bir soru işaretini veya yıldız işaretini bulmak isterseniz, soru işaretinin önüne bir tilde işareti (~) yazın. Örneğin, =ÇOKETOPLA(A2:A9, B2:B9, "=A*", C2:C9, "Ta?") "Ta" ile başlayan ve son harfi değişebilen adların tüm örneklerini ekler.