Izmir Konak Emlak vergisi nasıl ödenir?

İçindekiler:

  1. Izmir Konak Emlak vergisi nasıl ödenir?
  2. Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi nereye ödenir?
  3. Emlak vergisi borcu nasıl sorgulanır?
  4. 2021 emlak vergisi nasıl hesaplanır?
  5. Çevre Temizlik vergisi 2020 nereye ödenir?
  6. Emlak vergisi sorgulama nasıl olur?

Izmir Konak Emlak vergisi nasıl ödenir?

İnternet yolu ile www.konak.bel.tr sayfasından e-belediye linkine tıklayarak, Ptt yolu ile (Posta Çeki Numaramız: 218227), Banka yolu ile (Hesap Numaramız: Vakıflar Bankası Gazi Bulvarı Şubesi, TR330001500158007292290568) vergi borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Emlak vergileri ödemeleri, ilgili belediyeye gidilerek gerçekleştirilebilir. Aynı zamanda Belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yolu ile de ödeme kabul edilir.

Emlak vergisi borcu nasıl sorgulanır?

Emlak vergisi öğrenmek isteyen vatandaşlar belediyelerden, e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hizmet verdiği İnternet Vergi Dairesi'nden emlak vergisi sorgulayabilirler. https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web sitesi üzerinden emlak verginizi sorgulayabilir varsa emlak vergisi ...

2021 emlak vergisi nasıl hesaplanır?

İlgili yıl içerisinde gayrimenkulün asgari rayiç değerleri üzerinden bu oranlar kullanılarak o yıl için ödenecek tutar hesaplanmaktadır. Örnek olarak rayiç değeri 100.000 TL olan büyükşehir sınırlarındaki bir konut için ödenecek tutar, 100.000x2/10 TL olarak hesaplanacaktır.

Çevre Temizlik vergisi 2020 nereye ödenir?

Çevre temizlik vergisi bağlı olunan ilçe belediyesinde ödeniyor. Ödemeler e-belediye sistemi üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.

Emlak vergisi sorgulama nasıl olur?

Emlak vergisi ödeme ve sorgulama işlemleri için aynı zamanda htps://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web sitesinden emlak verginizi sorgulayarak, emlak vergisi borcunuzu kısa sürede ödemeniz mümkün. Ayrıca bağlı olduğunuz belediyenin internet sitesinden de emlak vergisi borcunuzu ödeyebilirsiniz.