Tehlikeli madde güvenlik Danışmanlığı Belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Tehlikeli madde güvenlik Danışmanlığı Belgesi nasıl alınır?
  2. Tehlikeli madde güvenlik danışmanı eğitimi ücreti ne kadar?
  3. Tehlikeli madde danışmanlığı kimler olabilir?
  4. Tehlikeli madde güvenlik Danışmanı nerelerde çalışabilir?
  5. TMGD uzmanı kimler olabilir?
  6. TMGD sertifikası nedir?
  7. TMGD nasıl olunur?
  8. Tehlikeli madde taşımacılığı eğitimi kimler alabilir?
  9. TMGD eğitimi kaç gün?
  10. TMGD kaç sınav hakkı var?
  11. TMGD Danışmanı kaç firmaya bakabilir?

Tehlikeli madde güvenlik Danışmanlığı Belgesi nasıl alınır?

TMGD sertifikası almak için, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kuruluşlarında, TMGD eğitimi tamamlama belgesini almak gereklidir.Eğitim sonunda yapılan eğitimi tamamlama sınavından 70 puan ve üzeri alan katılımcılar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ...

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı eğitimi ücreti ne kadar?

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları, yapılan değişiklikler için 2 yılda bir yenileme eğitimini almak zorundadırlar. – Sınavı kazanan kişiler T.C. kimlik numarasını belirtilerek TMGD Sertifika için 715 TL.(2018 yılı için) ücreti de Halk Bankasına yatıracaklardır.

Tehlikeli madde danışmanlığı kimler olabilir?

Üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden veya tehlikeli madde güvenlik programı/bölümü önlisans mezunu olan herkes Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olabilir.

Tehlikeli madde güvenlik Danışmanı nerelerde çalışabilir?

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) Nerelerde Çalışabilir? Tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan işletmeler ile toplam araç taşıma kapasitesi elli ton ve üzerinde olan taşımacılık işletmelerinde çalışabilir.

TMGD uzmanı kimler olabilir?

Kariyerine doğrudan TMGD olarak devam etmek isteyen kişiler, tehlikeli madde güvenlik bölümü ön lisans ya da lisans düzeyinde eğitim alabilirler. Fakat TMGD olabilme hakkı sadece bu bölüme verilmemiştir. Bununla birlikte mühendislik fakültesi ve fizik, kimya, biyoloji bölüm mezunları da TMGD olabilir.

TMGD sertifikası nedir?

Peki, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) Sertifikası nedir? TMGD Sertifikası; bakanlık tarafından tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi vermek üzere görevlendirilmiş kurslardan eğitim alarak yine bakanlığın yapmış olduğu TMGD sınavından başarı ile geçen kişilere verilen belgedir.

TMGD nasıl olunur?

TMGD-Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Nasıl Olunur?
  1. TMGD-Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olmak için 4 yıllık Fen ve Mühendislik alanından mezun olmak gerekmektedir.
  2. TMGD-Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olmak isteyen adayların 64 saatlik TMGD Eğitimine katılmaları zorunludur.
Daha fazla öğe...

Tehlikeli madde taşımacılığı eğitimi kimler alabilir?

KİMLER TMGD OLABİLİR? Türkiyede halen geçerli olan kanun ve yönetmeliklere göre en az 4 yıllık bir üniversite mezunu olmak TMGD adayı olmak için yeterlidir.Bölüm kısıtlaması olmaksızın herhangi bir üniversiteden mezun durumda olup Lisans diplomasına sahip olan kişiler TMGD olabilirler.

TMGD eğitimi kaç gün?

ADR kapsamında TMGD Eğitimi asgari 64 ders saati (8 gün) olarak uygulanmaktadır. Eğitim dönemleri; UAB Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından 28.09.2015 tarihinde yayımlanmış olan 2015/TMKTDGM-02/EĞİTİM Genelgesi şartları gereği kesintisiz olarak 8 gün boyunca sürmek zorundadır.

TMGD kaç sınav hakkı var?

Aldığınız TMGD Eğitimi sonucunda TMGD sınavına 4 kez girme hakkınız bulunmaktadır. Bu hak 4 sınav dönemine denk gelmektedir. Eğitiminizi aldıktan sonraki süreçte açılan sınavlara girmemiş olsanız dahi, geçen sınav dönemleri sizin hakkınızdan düşmektedir.

TMGD Danışmanı kaç firmaya bakabilir?

“(5) Bir TMGD, istihdam edildiği işletme ile birlikte bu işletmenin temsilciliği veya şubeleri de dâhil olmak üzere en fazla beş yerde danışmanlık yapabilir. TMGDK bünyesinde hizmet veren bir TMGD, TMGDK tarafından hizmet verilen en fazla sekiz işletme için danışman olarak görevlendirilebilir.”