Arkeoloji bölümü mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Arkeoloji bölümü mezunları ne iş yapar?
  2. Arkeolog olmak için ne gerekir?
  3. Arkeoloji sayısal mı sözel mi?
  4. Arkeolog olmak için kaç yıl okunur?
  5. Perge ve Side Antik Kenti kim buldu?
  6. Türkiyede arkeolojinin babası kimdir?

Arkeoloji bölümü mezunları ne iş yapar?

Arkeoloji, geçmiş insan yaşamı ve faaliyetlerinin maddi kalıntıları üzerine gerçekleştirilmekte olan bilimsel çalışmalara verilen addır. Kelimenin kökeni Yunanca archaia ("eski şeyler") ve logo ("teori" veya "bilim") kelimelerine dayanıyor.

Arkeolog olmak için ne gerekir?

Arkeolog olmak için ilk önce lise mezunu olup LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)'de Türkiye'de bulunan 25 arkeoloji bölümünden birini kazanmanız gerekmektedir. Bu üniversitelerden iki tanesi vakıf üniversitesi olmakla beraber geri kalan 23 tanesi devlet üniversitesidir.

Arkeoloji sayısal mı sözel mi?

Arkeoloji gibi bölümlere tercih verebilinmektedir. Sözel alanı öğrenciler için ise TS-1 ve TS-2 puanları bulunmaktadır. ... Arkeoloji, Sanat Tarihi ve bu gibi bölümlere tercih verilebilmektedir.

Arkeolog olmak için kaç yıl okunur?

Arkeoloji bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Perge ve Side Antik Kenti kim buldu?

Arif Müfit Mansel'in asistanlığını yapmaya başlayan Jale İnan, çok zor koşullarda gerçekleşen bir eğitim misyonunu da üstlendi. Yine aynı yıl Arif Müfit Mansel'le birlikte Türk Tarih Kurumu adına Antalya'nın Side ve Perge antik kentlerinde kazılara başladı ve bu kazılar, kesintisiz devam etti.

Türkiyede arkeolojinin babası kimdir?

1- Ekrem Akurgal (19) Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nün kurucusu ve Türkiye arkeolojisinin iki ordinaryusundan biridir.