E devlet üzerinden kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?

İçindekiler:

  1. E devlet üzerinden kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?
  2. E-kayıt yaptırdıktan sonra okula gitmeye gerek var mı?
  3. E-kayıt yaptırmak zorunlu mu?
  4. Yüz yüze kayıt zorunlu mu?
  5. E-devlet ile Üniversite kayıt sorun olur mu?

E devlet üzerinden kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?

E-Devlet'ten kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmenize gerek yok, hazırlık sınavını olduktan sonra eğer geçerseniz direkt 1.sınıfa kaydınız yapılır.

E-kayıt yaptırdıktan sonra okula gitmeye gerek var mı?

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. E-kayıt yaptıran öğrencinin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmasına ise gerek yoktur.

E-kayıt yaptırmak zorunlu mu?

Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Yüz yüze kayıt zorunlu mu?

E-KAYIT ZORUNLU MU? Elektronik kayıt zorunlu değildir fakat birebir (yüz yüze) başvuru zorunludur. Asıl kayıt işlemi yüz yüze başvuru ile sağlanmaktadır. Üniversite elektronik kayıtları 4 Eylül'de başlıyor ve 8 Eylül'e kadar devam ediyor. Asıl kayıtlar ise 6 Eylül-10 Eylül aralığında alınacak.

E-devlet ile Üniversite kayıt sorun olur mu?

ÜNİVERSİTE E KAYIT YETERLİ Mİ? Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. ... Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.