Şeker hamuru ile neler yapılır?

İçindekiler:

  1. Şeker hamuru ile neler yapılır?
  2. Hazır şeker hamuru nasıl açilir?
  3. Şeker Hamurlu pasta buzdolabında saklanır mı?
  4. Şeker hamuru sertleştirici nasıl kullanılır?

Şeker hamuru ile neler yapılır?

Şeker hamuru, kek, pasta, kurabiye ve şekerlemelerin yapımında kullanılan bir hamurdur. Yoğunluklarına ve şeker hamuru kullanımı amaçlarına göre iki farklı şeker hamuru vardır. Daha akışkan olan şeker hamuru pastalarda dolgu ya da krema olarak kullanılır.

Hazır şeker hamuru nasıl açilir?

Şeker hamuru çok kuru olursa, açmak, işlemek ve şekil vermek güçleşir. Merdane ile açma sırasında tezgah üzerine az miktarda nişasta serpilmelidir. Nişasta serpilmiş tezgahta şeker hamuru açarken nişastalı kısım altta kalıcak şekilde açılır ve pasta yada muffinlerin üzerine bu şekilde yerleştirilir.

Şeker Hamurlu pasta buzdolabında saklanır mı?

Şimdi pastanızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Bittikten sonra pastanızı gönül rahatlığıyla streç folyo ile sarıp bu şekilde hiç korkmadan buzdolabında bir kaç gün saklayabilirsiniz.

Şeker hamuru sertleştirici nasıl kullanılır?

Şeker hamurunu cupcake için de aynı şeklide kullanabilirsiniz. Kurabiye gibi daha sert yüzeylere yapıştırmak için bal kullanılabilir. Şeker hamurundan figürler yaparken de şeker hamurlarını birbirine yapıştırmanız gerekebilir. Bu durumda yapıştıracağınız yüzeye bir fırça yardımıyla çok az su sürebilirsiniz.