Yargıtay kararlarına nasıl ulaşabilirim?

İçindekiler:

  1. Yargıtay kararlarına nasıl ulaşabilirim?
  2. Yargıtay hangi kararları verir?
  3. Yargıtay emsal kararı nedir?
  4. Yargıtay 7 ceza dairesi hangi davalara bakar?
  5. Eski mahkeme kararlarına nasıl ulaşabilirim?
  6. Yargıtay 16 Hukuk Dairesi üyeleri kimler?
  7. Yargıtay 17 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?
  8. Yargıtay 16 Hukuk Dairesi nereye bağlandı?
  9. Istinafta karara çıkmış dosya ne zaman sonuçlanır?
  10. Yargıtay 16 Hukuk Dairesi Başkanı kimdir?
  11. 16 ceza dairesi başkanı kim?
  12. Yargıtay bozma kararı sonrası süreç nedir?
  13. Temyiz edilen dosya bozulursa ne olur?
  14. Onanan dosya ne zaman gelir?

Yargıtay kararlarına nasıl ulaşabilirim?

Resmi Gazetede yayınlanmış Yargıtay kararlarına Elektronik Resmi Gazete http://rega.basbakanlik.gov.tr nin "fihrist" kısmına tıklayarak (http://rega.basbakanlik.gov.tr/Fihrist/fihrist.asp ) açılan sayfada "MEVZUAT TÜRÜ" kısmından "YARGITAY KARARLARI" seçilerek ulaşılabilir.

Yargıtay hangi kararları verir?

Yargıtay, temyiz incelemesi neticesinde üç şekilde karar verir: Onama kararı, Bozma kararı, Düzelterek onama kararı.

Yargıtay emsal kararı nedir?

Emsal, herhangi bir uyuşmazlık dosyasında, aynı konuyla ilgili daha önce verilmiş bir kararın uygulanması durumudur. Eğer bir davada uyuşmazlık yaşanıyorsa, aynı konunun yaşandığı ve bu süreçte bir kararın verildiği geçmiş kararlar baz alınabiliyor.

Yargıtay 7 ceza dairesi hangi davalara bakar?

7. Ceza Dairesi: Kaçakçılıkla ilgili suçlar, banka zimmeti suçları. 8. Ceza Dairesi: İşkence, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye atılması, parada sahtecilik, dilencilik, iftira, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, suçluyu kayırma.

Eski mahkeme kararlarına nasıl ulaşabilirim?

Bu bağlamda eski mahkeme karalarına nasıl ulaşabilirim?...Dava Karar Sorgulama
  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması

Yargıtay 16 Hukuk Dairesi üyeleri kimler?

Ergenekon, 12 Eylül, 28 Şubat gibi davaların temyiz incelemesini yapacak 16. Ceza Dairesi başkan ve üyeleri şöyle: "Başkan Eyüp Yeşil, üyeler; Muhsin Şentürk, Erol Güngör Yüksel, Hakan Yüksel, Bülent Saltok, Nevzat Özsoy, Yusuf Hakkı Doğan, Mehmet Öztunç, Hamdi Karahan, Mustafa Kurtaran, Feyza Sarısoy, Ahmet Ömeroğlu."

Yargıtay 17 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?

Yargıtay 17. Hukuk Dairesi'nin ihtisas alanı Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku olup, temel görevleri trafik kazalarından kaynaklanan tazminat, Sigorta Hukuku ve merci tayinine ilişkin davaların sonucunda verilen hüküm ve kararlardır.

Yargıtay 16 Hukuk Dairesi nereye bağlandı?

Karar uyarınca, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin numarası bugünden itibaren Yargıtay 3. Ceza Dairesi olarak değiştirildi. Daire, darbe girişimi ve örgüt üyelikleri dosyalarının temyiz incelemelerini sürdürecek.

Istinafta karara çıkmış dosya ne zaman sonuçlanır?

Karara Çıkmış Dosya Kaç Günde Sonuçlanır? Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.

Yargıtay 16 Hukuk Dairesi Başkanı kimdir?

16.H.D. Başkanı 19.07.2004 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Camal Baş, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 21.02.2011 tarihinde ilk kez 23.02.2015 tarihinde ikinci kez Yargıtay Onaltıncı Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir. Almanca bilen Baş, evli ve üç çocuk babasıdır.

16 ceza dairesi başkanı kim?

Yargıtay 16.Ceza Dairesi Başkanı Sayın Muhsin ŞENTÜRK Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Gökhan KARAKÖSE'yi makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Yargıtay bozma kararı sonrası süreç nedir?

Yargıtay ilk derece mahkemesinin vermiş olduğu hükmü tamamen veya kısmen bozabilir. Bozma kararında başka bir karara hümedemez. ... Yargıtay bozduğu dosyayı hükmü veren mahkemeye iade eder. Ancak uygun olduğunu tensip ettiği başka bir mahkemeye de dosyayı gönderebilir.

Temyiz edilen dosya bozulursa ne olur?

Temyiz İncelemesi ve Hükmün Bozulması Yargıtay Ceza Dairesi, temyiz incelemesi sonucu hükmü bozarsa hüküm yine kesinleşmez. Temyiz incelemesi sonucu ilk derece mahkemesi veya istinaf mahkemesinin kararının Yargıtay tarafından bozulması halinde dosya yeniden istinaf mahkemesine veya ilk derece mahkemesine gönderilir.

Onanan dosya ne zaman gelir?

Yargıtayda verilen onama kararının dosyanız ile birlikte Yerel Mahkemeye gönderilmesi ve Yerel Mahkeme kalemince kesinleşmiş kararın infaz savcılığına bildirilmesi, hakkınızda yakalama kararı veya cezanız 3 yılın altında ise çağrı kağıdı çıkarılması bir müddet (birkaç hafta veya ay) zaman alacaktır.