icraMatik nedir?

İçindekiler:

  1. icraMatik nedir?
  2. icraMatik kaç para?
  3. Buyapar nedir?
  4. Icra tek ne kadar?
  5. Icra tek nasıl alınır?
  6. Icratek nasıl üye olunur?
  7. Icratek ücretsiz mi?
  8. Icra takip dosyası nasıl hazırlanır?
  9. Cezaevi harcını kim öder?
  10. Icra takip işlemleri nereden yapılır?
  11. Avukat olmadan icra takibi nasıl yapılır?
  12. Ceza infaz kurumu harcı nedir?
  13. Cezaevi Harcı nasıl hesaplanır?
  14. Icra takip işlemi nasıl yapılır?
  15. Icra işlemi nasıl yapılır?
  16. Icra takibi başlatmak için ne yapmalıyım?
  17. Avukat olmadan icraya verilir mi?
  18. Ceza infaz kurumu harcını kim öder?
  19. Tahsilat harcını kim öder?
  20. Haricen tahsilde cezaevi harcı var mı?

icraMatik nedir?

Jenerik marka haline gelen icraMatik, Martı Yazılım'ın yarattığı 27 yaşında, genç, dinamik ve standartları belirleyen icra takip yazılımıdır.

icraMatik kaç para?

Aylık 14,05 TL'den başlayan fiyatlarla icraMatik'i tüm özellikleriyle kullanmanın keyfini yaşayın. Kurumlar da UYAP için BUYAPAR'ı tercih ediyor.

Buyapar nedir?

Buyapar, kullanıcının Elektronik İmzası ile UYAP Avukat Portalına bağlanarak icra takipleri için gerekli işlemleri tek tek veya toplu olarak yapabileceği bağımsız olarak veya icraMatik ile entegre çalışabilen Martı Yazılım tarafından üretilmiş bir UYAP iletişim yazılımıdır.

Icra tek ne kadar?

EKONOMİK. icratek Türkiye Barolar Birliği tarafından avukatlara ek bir mali külfet oluşturmaması fikri ile yıllık sadece 50.-TL ile hizmete sunulmuştur. Ayrıca üyeliğiniz sona erse de, programa kayıtlı dosyalarınıza TBB güvencesi ile erişmeye devam edebilir.

Icra tek nasıl alınır?

Sisteme ilk kez üye olacak meslektaşlarımız, 50 TL ödeyerek İcratek Online İcra Takip Sistemine sahip olabilirler. Üyelik yenileme ve yeni üyelik işlemleri için www.icratek.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Icratek nasıl üye olunur?

icratek Yeni Avukat Kaydı Yeni Avukat Kaydı ile başvuru yap. TBB Kimlik Doğrulama Sistemi ile giriş yapmak için lütfen burayı tıklayınız. (TBB Kimlik Doğrulama Sistemi sayfasına yönlendirilecek, giriş işleminiz sırasında icratek seçeneğini işaretleyerek kayıt işlemlerini tamamlayabilirsiniz.)

Icratek ücretsiz mi?

EKONOMİK. icratek Türkiye Barolar Birliği tarafından avukatlara ek bir mali külfet oluşturmaması fikri ile yıllık sadece 50.-TL ile hizmete sunulmuştur. Ayrıca üyeliğiniz sona erse de, programa kayıtlı dosyalarınıza TBB güvencesi ile erişmeye devam edebilir. Program üzerinden SMS göndermeye devam edebilirsiniz.

Icra takip dosyası nasıl hazırlanır?

Üstten alta doğru dosyada bulunması gereken evraklar sırasıyla şu şekildedir:
  1. İlamsız icra takibi. Takip talebi. Ödeme emri. Dayanak belge suretleri. Vekaletname.
  2. İlamlı icra takibi. Takip talebi. İcra emri. İlam aslı veya mahkemeden aslı gibidir onaylı sureti. Vekâletname.

Cezaevi harcını kim öder?

İcra müdürlüklerince, tahsil harcının yanında, bir de Cezaevi harcı (Cez Evleri Yapı Harcı) da alınmakta olup, bu harcın yükümlüsü alacaklıdır. Cezaevi harcının ise oranı, takip tutarının %2'sidir.

Icra takip işlemleri nereden yapılır?

İcra takibi alacaklının alacağını tahsil edebilmek için devletin cebri icra yetkisini kullanarak başvuracağı bir hukuk yoludur. İcra takibi tüm Türkiye çapında, adliyelerin teşkilatlandığı il ve ilçelerde mevcut bulunan icra müdürlükleri vasıtasıyla gerçekleştirilir.

Avukat olmadan icra takibi nasıl yapılır?

Bu noktada ilgili kanunlarda yer alan hükümlere göre icra takibi başlatabilmek için avukata vekalet verilmesi şart koşulmamaktadır. Dolayısıyla icra takibini avukatlar aracılığıyla açabileceğiniz gibi şahsi başvuru yaparak da avukat vekaleti olmadan da yerine getirebilirsiniz.

Ceza infaz kurumu harcı nedir?

Cezaevi harcı ya da diğer bir ismiyle cezaevi yapı harcı; değeri belli olan takip alacaklarının %2'si kadardır. Cezaevi harcı, cezaevlerine yardım maksatıyla alınır ve söz konusu harcın mükellefi alacaklıdır. ... Değeri belli olmayan alacak takiplerinde ise, yerine getirme harcının yarısı kadar cezaevi harcı tahsil edilir.

Cezaevi Harcı nasıl hesaplanır?

İcra takibi başlatılmasında takip tutarının yüzde 5'i oranında peşin harç alınmaktadır. Bu peşin harç dosya kapatılırken hesaplanacak tahsil harcından düşülmektedir. Cezaevi harcı ise yüzde 2 oranındadır. Bu harçtan alacaklı taraf sorumludur.

Icra takip işlemi nasıl yapılır?

İcra takibi, borçlunun borcunu herhangi bir sebeple ifa etmemesi halinde alacaklının bu borcu devlet gücü ile tahsil etmek üzere İcra Müdürlüğü nezdinde başlattığı takiptir. İcra takibi bir avukat aracılığıyla yürütülebileceği gibi bizzat alacaklının kendisi de bu işlemi yürütebilir.

Icra işlemi nasıl yapılır?

İcra takibi ve haciz işlemleri, ödeme emrinin kesinleşmesiyle birlikte yapılır. Alacaklı kişi, İcra Müdürlüğü'ne haciz talebini iletir. Yapılan araştırmada borçlunun taşınır ve taşınmaz malları üzerinden haciz şerhi işleme alınır.

Icra takibi başlatmak için ne yapmalıyım?

Takip Dosyası Nasıl Açılır? Alacaklı ya da vekili, (varsa) takibe dayanak evraklar vetakip talebiyle birlikte icra müdürlüğüne başvurmalıdır. İcra müdürlüğünde memurlar tarafından gerekli işlemler yapılır, harçlar ödendiğinde dosya esas numarası alır ve takip başlatılmış olur.

Avukat olmadan icraya verilir mi?

Bu noktada ilgili kanunlarda yer alan hükümlere göre icra takibi başlatabilmek için avukata vekalet verilmesi şart koşulmamaktadır. Dolayısıyla icra takibini avukatlar aracılığıyla açabileceğiniz gibi şahsi başvuru yaparak da avukat vekaleti olmadan da yerine getirebilirsiniz.

Ceza infaz kurumu harcını kim öder?

İcra müdürlüklerince, tahsil harcının yanında, bir de Cezaevi harcı (Cez Evleri Yapı Harcı) da alınmakta olup, bu harcın yükümlüsü alacaklıdır. Cezaevi harcının ise oranı, takip tutarının %2'sidir.

Tahsilat harcını kim öder?

İcra ve İflas Kanunu'nun 15 inci maddesi ise, kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, bütün harç ve masrafların borçluya ait olduğunu, bunların neticede ayrıca hüküm ve takibe hacet kalmaksızın borçludan tahsil olunacağını öngörmektedir.

Haricen tahsilde cezaevi harcı var mı?

Haricen ödeme yönteminde tarafların arasında pazarlık yapma imkânı bulunmaktadır. ... Tahsil harcının yanı sıra haricen ödemeyle kapatılan icra dosyasında alacaklının ödemekle yükümlü olduğu %2'lik cezaevi harcı talep edilmemektedir.