Sayıştay Kanunu Nedir?

İçindekiler:

  1. Sayıştay Kanunu Nedir?
  2. Sayıştay denetçileri hangi kanuna tabi?
  3. Sayıştay adli yargı mı?
  4. Sayıştay savcısı nasıl olunur?
  5. Sayıştay nedir kısa ve öz?
  6. Sayıştay kararları bağlayıcı mı?
  7. Sayıştay kararları bağlayıcı mi?
  8. Sayıştay savcısı ne demek?
  9. Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı nerede yapılır?
  10. Sayıştay yetkileri nelerdir?
  11. Sayıştay görevi nedir?
  12. Bütçede Sayıştay denetimi nedir?
  13. Sayıştay denetimi hangi denetimleri içerir?
  14. Sayıştay kimleri denetler KPSS?

Sayıştay Kanunu Nedir?

(1) Bu Kanunun amacı; kamuda hesap verme sorumluluğu ve mali saydamlık esasları çerçevesinde, kamu idarelerinin etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak çalışması ve kamu kaynaklarının öngörülen amaç, hedef, kanunlar ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olarak elde edilmesi, muhafaza edilmesi ve kullanılması ...

Sayıştay denetçileri hangi kanuna tabi?

(2) Yönetim mensuplarının, 657 sayılı Kanunda yazılı nitelikleri taşımaları gerekir. Bunlar, 657 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde Sayıştay Başkanının onayı ile atanır. Yönetim mensupları, 657 sayılı Kanuna tabi olarak yönetim birimlerinde çalışan görevlileri ifade eder.

Sayıştay adli yargı mı?

Anayasa'da yüksek yargı organları ve yargı düzenleri tek tek sayılmıştır. Sayıştay, yüksek yargı organları ve herhangi bir yargı düzeni arasında gösterilmemiştir.

Sayıştay savcısı nasıl olunur?

Sayıştay Başsavcısı, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve eki (I) sayılı cetvel uyarınca 4 yıllık süreyle Cumhurbaşkanı kararıyla, Sayıştay Savcıları ise anılan Kararname ve eki (II) sayılı cetvel uyarınca herhangi bir süre şartı olmaksızın Cumhurbaşkanı onayıyla atanmaktadır.

Sayıştay nedir kısa ve öz?

Sayıştay, merkezî yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla ...

Sayıştay kararları bağlayıcı mı?

Sayıştay'ın direkt olarak TBMM adına denetim yaptığını kaydeden Türk, şöyle devam etti: "Sayıştay bu anlamda gerek merkezi yönetim bütçesindeki kamu idarelerini, sosyal güvenlik kurumlarını, gerekse yerel yönetimlerin hesap işlemlerini denetleme ve kesin hükme bağlama yetkisine sahip bir kurum.

Sayıştay kararları bağlayıcı mi?

Sayıştay kararları denetim yapılan kamu kurumları ve haklarında rapor düzenlenen sorumluların mali sorumluluğunu karara bağlamaktadır.

Sayıştay savcısı ne demek?

Anayasa'nın 160 ıncı maddesi gereği, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu'nda yazılı hesap yargılaması ve hükme bağlama görevlerini yerine getirmek üzere Sayıştayın teşkilat yapısı ve organları içerisinde “Başsavcılık” düzenlenmiştir. Sayıştay Başsavcılığı Başsavcı tarafından temsil edilmektedir. ...

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı nerede yapılır?

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı yazılı sınavında başarılı olarak mülakata girmeye hak kazanan adayların mülakat sınavları 14-15-16-17-18-21 Haziran 2021 tarihlerinde ekli listelerdeki programa göre Sayıştay Başkanlığı İnönü Bulvarı No:45 Balgat/ANKARA adresinde yapılacaktır.

Sayıştay yetkileri nelerdir?

Sayıştay'ın Görev ve Yetkileri
  • Merkezî yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir, gider ve mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetleme,
  • Mahallî idarelerin hesap ve işlemlerini denetlemek ve kesin hükme bağlama,
Daha fazla öğe...

Sayıştay görevi nedir?

Sayıştay; a) Kamu idarelerinin mali faaliyet, karar ve işlemlerini hesap verme sorumluluğu çerçevesinde denetler ve sonuçları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisine doğru, yeterli, zamanlı bilgi ve raporlar sunar. ... c) Genel uygunluk bildirimini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar.

Bütçede Sayıştay denetimi nedir?

(2) Sayıştay; kamu idarelerinin mali faaliyet, karar ve işlemlerini hesap verme sorumluluğu çerçevesinde denetler. ... Sayıştay incelemesi, Sayıştayın kesin hükme bağlama ve denetim dışında kalan diğer çalışmalarıdır.

Sayıştay denetimi hangi denetimleri içerir?

Sayıştay denetimi, düzenlilik denetimi ve performans denetimini kapsar.

Sayıştay kimleri denetler KPSS?

Sayıştay esasında devlete bağlı olarak bütün mali organları denetler. Bütün gelir giderleri hesaplar ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bildirir. Türkiye Cumhuriyeti adına yapmış olduğu bu denetlemeleri de kanunlarla inceler.