Elif Şafak iskender nasıl bir kitap?

İçindekiler:

  1. Elif Şafak iskender nasıl bir kitap?
  2. Elif Şafak iskender kitabı kaç sayfa?
  3. Elif Şafak Hangi akım?
  4. Aşkı aramadan evvel düşün bir ya benden nasıl bir âşık olur?
  5. Iskender kimin eseri?
  6. Elif Şafak kaç para kazanıyor?
  7. Elif Safak Turkce bilmiyor mu?
  8. Elif Şafak eşinden ayrıldı mı?
  9. Iskender name konusu nedir?
  10. Büyük iskender kimdir neler yapmıştır?
  11. Elif Şafak şu anda nerede yaşıyor?
  12. Elif Şafak babası kim?
  13. Elif Şafak ne kadar sattı?
  14. Ayşe Kulin ne kadar kazanıyor?
  15. Elif Şafak eşi kimdir?
  16. Elif Şafak kim ile evli?
  17. Cemşid u Hursid kimin eseri?
  18. Mesnevi kimdir kısaca?

Elif Şafak iskender nasıl bir kitap?

Tüm Elif Şafak kitapları gibi yine başarılı, sürükleyici bir kurgu, insanın içini acıtan, burkan bir öykü. Mekan tasvirleri, karakter analizleri çok gerçekçi ve başarılı. Ben kitabı gerçekten beğendim, daha bitirmedim sindire sindire okuyorum fakat kurgusu mükemmel. Her şey çok iyi gidiyor, çok güzel anlatılmış.

Elif Şafak iskender kitabı kaç sayfa?

İskender (roman)
Şafak, romanın kapağında kitaba adını veren İskender karakteri olarak yer aldı.
YazarElif Şafak
Yayım22 Temmuz 2011
YayımcıDoğan Kitap
Sayfa448
5 satır daha

Elif Şafak Hangi akım?

Elif Şafak
MeslekYazar
DönemCumhuriyet
Edebî akımPostmodernizm, büyülü gerçekçilik, edebî kurgu, tarihsel kurgu
Önemli eserMahrem Baba ve Piç Aşk
6 satır daha

Aşkı aramadan evvel düşün bir ya benden nasıl bir âşık olur?

Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur? İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır. Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın. Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur.

Iskender kimin eseri?

Elif Şafak İskender/Yazarları Elif Şafak'ın büyük yankılar uyandıran eseri İskender, 2011'de Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır. Eser, İngilizce yazılmıştır ve Omca Korugan tarafından tercüme edilmiştir.

Elif Şafak kaç para kazanıyor?

7.6 milyon liralık toplam ciro ile Elif Şafak Türkiye'nin en çok kazanan yazarı oldu. Şafak'ın son 1.5 yılda kitaplarından kazandığı para 1.5 milyon lira oldu. Şafak'ın kazandığı bu paraya ise yurtdışındaki satış gelirleri dahil değil.

Elif Safak Turkce bilmiyor mu?

Ortaylı, Orhan Pamuk'la ilgili, “Bizim Nobel alan yazarımızın Türkçesi'ni ben okutamıyorum. ... Ortaylı sözlerinin devamında da, “Mesela Elif Şafak İngilizce yazıyor, Türkçe bilmiyor. Bu Türk yazarı sayılmaz. Türktür tabii ama Türk yazarı sayılmaz” şeklinde konuştu.

Elif Şafak eşinden ayrıldı mı?

Elif Şafak'ın boşandığı eşinin ismi Eyüp Can Sağlık. Elif Şafak ile Eyüp Can 2005 yılında evlendi ve bir yıl sonra Zelda ismini verdikleri kızları, iki yıl sonra da Emir Zahir isimli oğulları dünyaya geldi. Medya sektörü Elif Şafak'ın kocasını soyadını kullanmadığı için Eyüp Can ismiyle tanıyor.

Iskender name konusu nedir?

İskendernâme, İslami edebiyatlarda Büyük İskender hayatını ve maceralarını konu edinen; Kur'an-ı Kerim'de geçen Zülkarneyn'in kişiliğinin İskender'in hayatına sindirerek anlatıldığı, destanî-efsanevî tarzda yazılmış kitapların adıdır.

Büyük iskender kimdir neler yapmıştır?

Büyük İskender, adı Doğu efsanelerinde yaşayan, o zamanki dünyanın yarısını 13 yılda fethetmiş, Pers İmparatorluğu'nun güçlü ordularını yenmiş, M.Ö. 336-323 yılları arasında Makedonya kralı ve tarihteki en büyük komutanlardan biri.

Elif Şafak şu anda nerede yaşıyor?

Eserleri kırk dile çevrilen Elif Şafak'ın romanları, Viking, Penguin Random House, Rizzoli ve Phebus gibi dünyanın en önemli yayınevleri tarafından yayımlanmaktadır. 2010 yılında Fransa'nın en prestijli ödüllerinden Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanına layık görülmüştür. Elif Şafak, İngiltere'de yaşamaktadır.

Elif Şafak babası kim?

Nuri Bilgin Elif Şafak/Babalar

Elif Şafak ne kadar sattı?

En Çok Kazanan Yazarlar "Aşk" isimli romanı 300 bin adet basılan Elif Şafak, diğer kitaplarının satışlarıyla birlikte 400 binlik satış rakamına yaklaştı ve kitaplarından 1,5 milyon liralık gelir elde etti. Türkiye'nin en çok satan ve en çok kazanan yazarı unvanı bu yıl Elif Şafak'ın oldu.

Ayşe Kulin ne kadar kazanıyor?

4-AYŞE KULİN- 1,5 MİLYON TL.

Elif Şafak eşi kimdir?

Eyüp Can Sağlıke. 2005 Elif Şafak/Koca

Elif Şafak kim ile evli?

Eyüp Can Sağlıke. 2005 Elif Şafak/Eşi

Cemşid u Hursid kimin eseri?

İranlı şair Salman Saveci'nin aynı adı taşıyan 1700 beyitlik yapıtının genişletişmiş çevirisi olan, Cemşîd ü Hurşîd, ünlü 14. yüzyıl divan şairi Ahmedî'nin belki de en çok tanınan eseridir. Ahmedî'nin bu ünlü mesnevisi 4798 beyitliktir. Mesnevi'de gündelik hayata dair unsurlara sık rastlanmaktadır.

Mesnevi kimdir kısaca?

Mesnevi: Divan edebiyatının nazım şekillerinden birisi olan mesnevinin sözlük anlamı "ikişer, ikişerli" demektir. Edebiyat terimi olarak anlamı ise, her beyiti kendi arasında kafiyeli iki beyitten binlerce kadar uzanan bir nazım şeklidir. ... Beyitler arasında yalnızca konu bütünlüğüne dikkat edilmiştir.