KYK kredi uzatma dilekçesi nereye gönderilecek?

İçindekiler:

  1. KYK kredi uzatma dilekçesi nereye gönderilecek?
  2. KYK kredisi okul uzayınca devam eder mi?
  3. Kredi Yurtlar Kurumuna dilekçe nasıl yazılır?
  4. Öğrenim kredisi en fazla kaç yıl ertelenir?
  5. Üniversite burs parası ne kadar?
  6. 2022 burs ne kadar olacak?

KYK kredi uzatma dilekçesi nereye gönderilecek?

www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Dilekçeler ve Formlar” sayfasında örneği bulunan “BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ” (Dilekçe No 3) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı “Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ ANKARA” adresine göndermeleri gerekmektedir.

KYK kredisi okul uzayınca devam eder mi?

Ancak hastalık, çalışmama vb. nedenlerden dolayı okulunuzu uzattıysanız öğrenim krediniz kesilmektedir. Yani yalnızca 4 sene öğrenim kredisi alabilirsiniz. 1 sene hazırlık okuyan öğrenciler için öğrenim kredisi süresi 5 yıldır. Eğer okulunuz 6 ve daha fazla yıla uzarsa öğrenim krediniz kesilir.

Kredi Yurtlar Kurumuna dilekçe nasıl yazılır?

»Her yerde olduğu gibi dilekçe yazarken de yazım ve noktalama kurallarına dikkat edilmelidir. »Dilekçeyi yazan kişi, adını, soyadını ve açık adresini belirtmelidir. »Dilekçede tek bir imza bulunmalıdır. Ortak bir konu hakkında birden çok kişi dilekçe yazdığında ise her biri ayrı ayrı dilekçe yazıp imzalamalıdır.

Öğrenim kredisi en fazla kaç yıl ertelenir?

KYK kredi borçlarını birer yıllık süreyle ertelemek mümkün. Borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler "turkiyeturkiye.gov.tr"'den e-devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabiliyor.

Üniversite burs parası ne kadar?

KYK BURS VE KREDİ NE KADAR OLDU? KYK burs ve kredileri bu yıl, üniversite öğrencileri için 650 lira, yüksek lisans için bin 300 lira ve doktora içinse bin 950 lira oldu. Başkan Erdoğan konu ile ilgili, "Lisansta bu rakamı 650 liraya çıkarmış bulunuyoruz. 1100 lira olan yüksek lisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz.

2022 burs ne kadar olacak?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.