Aleviler tam olarak neye inanır?

İçindekiler:

  1. Aleviler tam olarak neye inanır?
  2. Aleviler gusül yapar mi?
  3. Alevi biri namaz kılabilir mi?
  4. Aleviler için Hz Ali kimdir?
  5. Arap Alevileri namaz kılar mı?

Aleviler tam olarak neye inanır?

Dinî törenler ve günler. Aleviler, Muhammed'in son peygamber olduğuna, Ali bin Ebu Talib'in ise veliliğine (ya da imamlığına) inanırlar. Aleviler, ibadetlerini cemevinde yaparlar. Günlük ibadetleri Sabah, Akşam ve Gece Gülbeng'idir.

Aleviler gusül yapar mi?

Evet, Aleviler abdest almaz.

Alevi biri namaz kılabilir mi?

Neden namaz kılmazlar? Aleviler'in kendilerini İmam Cafer mezhebinden saydıklarını ifade eden yazar, namaz konusunda ise şu görüşleri dile getirmiş: "Oysa Alevi inancında 'namazımız kılınmıştır' mantığı egemendir. ... Ali'nin camide namaz kılarken öldürüldüğü ileri sürülerek namaz kılınmaz.

Aleviler için Hz Ali kimdir?

Ali bin Ebû Talib (doğum: 599, Mekke - ölüm: 661, Kûfe), İslâm Devleti'ni 656-661 yılları arasında yönetmiştir. İslam Peygamberi Muhammed'in hem damadı hem de amcası Ebu Talib'in oğlu olan Ali, İslam peygamberinin davetini kabul eden ilk erkektir.

Arap Alevileri namaz kılar mı?

Hatay bölgesinde eski çağda yaygın bir "sır dini" olan Mithras öğretisinden günümüze ulaştığı düşünülebilecek bir saklı öğreti üzerine inanç biçimlenmiştir. Arap Alevileri (Nusayriler), namazlarını kılmak için bir camide toplanırlar. ... Secde ya da rükû gibi namaz biçimleri bulunmaz.