Bağkur Borç nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Bağkur Borç nasıl sorgulanır?
  2. Bağ-Kur ödemeleri ne kadar?
  3. Bağkur borcu silinir mi?
  4. Ödenmeyen Bağ-Kur borcu ne zaman silinir?
  5. Bağ-Kur yapılandırma bozulursa ne olur?
  6. Bağkur ne zaman tahakkuk eder?
  7. 4B sigorta primi ne kadar?
  8. Yapılandırma gecikirse ne olur?
  9. Bağ-Kur yapılandırma 2020 ne zaman?

Bağkur Borç nasıl sorgulanır?

Öncelikle E Devlet Kapısı'na giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına '4B borç durumu' yazmalısınız. Açılan seçeneklerden ilgili olanı bulup tıklamalısınız. Açılan 4B borç durumu sayfasında prim borçları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

Bağ-Kur ödemeleri ne kadar?

İsteğe bağlı sigorta primi olarak, BAĞ-KUR'lu olmak için en düşük BAĞ-KUR ücreti 1.144,80TL ve en yüksek ücret değeri 8,586,00TL'dir.Ev hanımı sigortası kapsamında en düşük 2021 yılı BAĞ-KUR primi ücreti 1,068,48TL ve en yüksek prim ücreti 8.013,60TL olmuştur.

Bağkur borcu silinir mi?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30.04.2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

Ödenmeyen Bağ-Kur borcu ne zaman silinir?

tarihi itibarıyla mevcut olan Bağ-Kur prim borçlarınızı SGK'ya başvurarak sildirebilirsiniz. Sildirmek için başvurmasanız da borcunuzu 2021 Ocak ayı sonuna kadar ödememeniz ya da yapılandırmamanız halinde, sigortalılık süreniz SGK tarafından durdurulur ve borcunuz silinir.

Bağ-Kur yapılandırma bozulursa ne olur?

13-Yapılandırmalar hangi hallerde bozulacak?
  • Yapılandırma taksitlerinden ilk iki taksitin süresinde ödenmemesi,
  • İlk iki taksit süresinde ve tam olarak ödenmekle birlikte, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma bozulacaktır.

Bağkur ne zaman tahakkuk eder?

Her ayın prim borcunu sonraki ayın sonuna kadar ödemeniz gerekiyor. Yani sonraki ayın sonuna kadar bu borç cari borç olarak ödenir. Sonraki ayın sonundan yani son ödeme tarihinden sonra ödenmesi halinde ise bağ-kur 4b geçmiş dönem menüsünden ödenir.

4B sigorta primi ne kadar?

BAĞ-KUR (4B) 2021 SİGORTA PRİMİ NE KADAR? Bağ-Kur kapsamındaki bir başka sigortalı kolu olan isteğe bağlı sigortalı kapsamındaki kişiler ise prime esas aylık kazancın %32 si olarak prim ödemekte olup bu kapsamdaki kişiler ise 2021 yılı için aylık indirimli 1055,36 TL, indirimsiz ise 1234,25 TL ödeyecekler.

Yapılandırma gecikirse ne olur?

Kanunda, yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmaya devam edilmesi için ilk 2 taksitin süresinde ve tam olarak yatırılması şartı bulunuyor. Bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde de kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

Bağ-Kur yapılandırma 2020 ne zaman?

SGK, prim borcu bulunan 4/b (tarım dahil) sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 31 Ekim 2020 (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak prim borçları siliniyor.