Çok Ayetel Kürsi okuyunca ne olur?

İçindekiler:

  1. Çok Ayetel Kürsi okuyunca ne olur?
  2. Ayetel Kursinin fazileti nelerdir?
  3. Ayetel Kürsi kaç kez okunursa hatim olur?
  4. Ayetel kürsi dilek için kaç defa okunur?
  5. Ayetel kürsi okurken abdestli olmak gerekir mi?
  6. Cuma günü Ayetel Kürsi okunursa ne olur?

Çok Ayetel Kürsi okuyunca ne olur?

Ayet-el Kürsi; durak yerlerinin sayısınca 17 kelimeleri sayısınca 50 harfleri sayısınca 170 resuller ve ashabı kiram sayısınca 313 defa okuyan kişinin her arzusu yerine gelir. Cesareti artar. Halk arasında sevgi saygısı ve itibarı çoğalır. İstediği makama ulaşır.

Ayetel Kursinin fazileti nelerdir?

Ayetel Kürsi okunan eve şeytan girmemesi ve okunan kişiye büyü tutmaması faziletleri arasında bulunmaktadır. ... Ayetel Kürsi okumaya devam eden kişinin geçmiş günahları bağışlanmaktadır. Ayetel Kürsi kabir ehli için okunursa kabirleri genişletir ve okunan kişinin makamını yükseltmektedir.

Ayetel Kürsi kaç kez okunursa hatim olur?

O evde büyü tutmaz. * Devamlı olarak ayet- el kürsi okumaya devam eden kişi hem dünyada hem ahirette büyük makamlara erişir. * Ayet- el kürsi nimetler 313 defa okuyup ve her okuyuşta hu diye üfürülürse o nimet bereketlenir. 313 ayet- el kürsinin hatim adedidir.

Ayetel kürsi dilek için kaç defa okunur?

Ayetel Kürsi'nin hatim adeti 313'tür. Bu nedenle 313 kez ayetel kürsi okuyanlar bu duayı hatim etmiş olurlar. Bunun yanı sıra yeterli süresi olmayanlar ve bir isteği olanlarsa yine 170 kez ayetel kürsi okuyabilirler.

Ayetel kürsi okurken abdestli olmak gerekir mi?

Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim'de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.

Cuma günü Ayetel Kürsi okunursa ne olur?

Tehlikelerden ve musibetlerden korur. Cuma günü okunan Ayetel Kürsi'nin dileklerin kabulüne vesile olacağı umulur. HADİS: ''Kim Cuma günü sabahı 12 defa Ayetel Kürsi'yi okur ve ardından iki rekat namaz kılarsa Allah onu şeytanların ve kötü zalim kimselerin şerrinden korur'' duyurulur.