Pasavan kimlere verilir?

İçindekiler:

  1. Pasavan kimlere verilir?
  2. Pasavan nereden alınır?
  3. Pasavan kaç günde çıkıyor?
  4. Bulgar kimligi nasil alinir?
  5. Edirne Bulgaristan Konsolosluğu Randevu nasıl alınır?
  6. Liçna karta kaç yaşında?
  7. Bulgaristan Konsolosluğu vize veriyor mu?
  8. Bulgaristan Kimlik kaç yaşında alınır?
  9. Bulgar konsolosluğundan randevu nasıl alınır?
  10. Liçna karta kaç para?
  11. Liçna kartı nasıl alınır?
  12. D vizesi ne kadar sürede çıkar?
  13. Bulgaristan C tipi vize kaç günde çıkar?
  14. Bulgaristan Türklere vize veriyor mu?

Pasavan kimlere verilir?

Bulgaristan Pasavan aşağıdaki koşulları sağlayan kişiler için düzenlenmektedir.
  • Eşi Bulgar vatandaşı olan insanlara ve çocuklarına.
  • 1989 yılında Bulgaristan'dan göç etmiş kişilerin çocuklarına.
  • Bulgaristan pasaportunu kaybetmiş kişiye tekrardan Bulgaristan pasaportunu çıkartabilmesi için.
Daha fazla öğe...

Pasavan nereden alınır?

Verilen tek geçişlik bir pasaport/ seyahat belgesidir. Pasavan Başvurusu Nasıl Yapılır? Pasavan başvurunuzu ikamet olarak bağlı olduğunuz Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği, İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu, Edirne Bulgaristan Başkonsolosluğu ve Bursa Konsolosluğu ndan şahsen gerçekleştirebilirsiniz.

Pasavan kaç günde çıkıyor?

Daha önce hiç Pasaport çıkartmayan ya da EGN numarası alıp ilk defa Pasavan başvurusunda bulunacakların işlemleri ortalama 1 hafta ile 30 gün arasında sonuçlanmaktadır.

Bulgar kimligi nasil alinir?

Kişi öncelikle D Vize alarak Bulgaristan'a gider ve burada Oturum İzni başvurusu yapar. Bulgaristan'da 5 yıl sürekli oturum izni alan kişi 3 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapar. 2 yıl daha bekledikten sonra vatandaşlık hakkı elde etmiş olur.

Edirne Bulgaristan Konsolosluğu Randevu nasıl alınır?

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yer alan e-pasaport başvuru bölümünden randevu alınabilir. E-pasaport başvurusu "ebds.perfectbg.com" adresinden gerçekleştirilebilir.

Liçna karta kaç yaşında?

Bulgaristan Göçmen Ofisi'nden randevu alınır. Randevu tarihinde şahsen Bulgaristan Göçmen Ofisi'nde bulunarak 18 – 58 yaş arası için Liçna Karta başvurusu işlemi için zorunlu evraklar teslim edilir. 18 – 58 yaş arası için Liçna Karta başvurusu ücreti ilgili banka hesabına yatırılır.

Bulgaristan Konsolosluğu vize veriyor mu?

Bulgaristan Konsolosluğu kısa süreli vize başvurularını Vize Hizmet Merkezi aracılığı ile kabul etmektedir. Kısa süreli Bulgaristan Turistik Vizesi, Bulgaristan Ticari Vizesi, Bulgaristan Transit Vizesi ve Bulgaristan Aile ziyareti gibi vize çeşitlerinin başvuru işlemleri Vize Hizmet Merkezlerine yapılabilir.

Bulgaristan Kimlik kaç yaşında alınır?

18 – 58 yaş arası için Bulgaristan Liçna Karta başvuru işlemi aşağıdaki adımlar takip edilerek yapılır. Bulgaristan Göçmen Ofisi'nden randevu alınır. Randevu tarihinde şahsen Bulgaristan Göçmen Ofisi'nde bulunarak 18 – 58 yaş arası için Liçna Karta başvurusu işlemi için zorunlu evraklar teslim edilir.

Bulgar konsolosluğundan randevu nasıl alınır?

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yer alan e-pasaport başvuru bölümünden randevu alınabilir. E-pasaport başvurusu "ebds.perfectbg.com" adresinden gerçekleştirilebilir.

Liçna karta kaç para?

Bulgaristan'da pasaport ve liçna karta fiyatları
Liçna KartaObiknovena 30 GündeEkspres 1 Günde
14-16 yaş arasıÜcretsizÜcretsiz
16-18 yaş arası13 Leva65 Leva
18-58 yaş arası18 Leva90 Leva
58-70 yaş arası11 Leva55 Leva
2 satır daha•BE

Liçna kartı nasıl alınır?

Bulgaristan Liçna Karta
  1. Bulgar vatandaşlığının kanıtı olan Liçna Karta başvuruları, Türkiye'de yaşayan Bulgar vatandaşları için diplomatik temsilcilik vasıtasıyla kabul edilir ve yürütülür. ...
  2. Liçna karta başvuruları için kişi, parmak izi, imza ve fotoğraf taraması yaptırmalıdır.
Daha fazla öğe...

D vizesi ne kadar sürede çıkar?

Bulgaristan D Vizesi Kaç Günde Çıkar? Bulgaristan D vizesi belgelerin eksiksiz hazırlanıp başvuru yapıldığı tarihten sonra ortalama 20 iş günü sonunda çıkar. Belgelerde eksik bulunması bu sürecin uzamasına hatta vize reddine sebep olabilmektedir.

Bulgaristan C tipi vize kaç günde çıkar?

Cevap 3: Bulgaristan vize işlemleri parmak izi alınmadan yapılmaktadır. Bu sebeple başvuru esnasında şahsen bulunmanız zorunlu değildir. Soru 4: Bulgaristan turistik vizesi kaç günde çıkar? Cevap 4: Bulgaristan vize sonuçlanma süreci ortalama 5-7 iş günüdür ve Konsolosluğun inisiyatifine bağlı olarak değişebilir.

Bulgaristan Türklere vize veriyor mu?

Hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları geriye dönük son 180 gün içinde toplam 90 güne kadar ikamet edebilecek şekilde, vizesiz olarak Bulgaristan'a seyahat edebilirler. Hizmet pasaportu sahibi vatandaşlarımız ile diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımız 30 güne kadar yapacakları seyahatler için vizeden muaftırlar.