Memurluk Sınavında hangi meslekler var?

İçindekiler:

  1. Memurluk Sınavında hangi meslekler var?
  2. KPSS ortaöğretim mezunları nereleri tercih edebilir?
  3. KPSS ortaöğretim 87 puanla nereye girebilirim?
  4. KPSS Ortaöğretim baraj puanı kaç?
  5. KPSS'ye kimler girebilir yaş sınırı?
  6. KPSS 87 puanla nereye girebilirim?
  7. KPSS 85 puan iyi mi?
  8. KPSS sınavında baraj puanı kaç?

Memurluk Sınavında hangi meslekler var?

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

KPSS ortaöğretim mezunları nereleri tercih edebilir?

Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.

KPSS ortaöğretim 87 puanla nereye girebilirim?

KPSS 'den 85 üzeri alan aday,ar MSB, Diyanet, Jandarma, Sahil Güvenlik , Danıştay, Yargıtay ve daha birçok kurumun memur alımlarına başvuru yapabilecek.

KPSS Ortaöğretim baraj puanı kaç?

KPSS tercih yapabilmek için ÖSYM tarafından belirlenen baraj puanı 60'tır. Puanın düşük olması tercih yapmaya engel değil fakat açılan kadroların az olması nedeniyle yüksek puan alan adayların yerleştirilme olasılığı daha yüksektir.

KPSS'ye kimler girebilir yaş sınırı?

KPSS A grubu için yasa gereğince belirlenmiş olan yaş sınırı 35 yaşını doldurmamış olan ve alt yaş sınırı olarak da 18 yaşını doldurmuş olanlar için geçerlidir.

KPSS 87 puanla nereye girebilirim?

KPSS 'den 85 üzeri alan aday,ar MSB, Diyanet, Jandarma, Sahil Güvenlik , Danıştay, Yargıtay ve daha birçok kurumun memur alımlarına başvuru yapabilecek.

KPSS 85 puan iyi mi?

Tercihlerde KPSS 'den 85 üstü alan adayların memur olma şansı oldukça yüksek. Adalet Bakanlığı ile CTE, yakın zamanda Türkiye geneli 10 bin kamu personeli alımı yapacak. Adaylar özel şartları da sağlaması durumunda ilanlara müracaatını yapabilir.

KPSS sınavında baraj puanı kaç?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tercih için belirlenen herhangi bir baraj puanı yoktur. Alım için açılan ilanlarda KPSS puanları değişkenlik gösterebilir. Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan ilanlar dikkate alındığında kurumların en düşük 70 KPSS puanıyla alım yaptığı görülüyor.