Yargıtayda dosya sorgulama ne kadar sürede sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. Yargıtayda dosya sorgulama ne kadar sürede sonuçlanır?
  2. Dosya numaramı nereden öğrenebilirim?
  3. Yargıtay ne kadar sürede karar verir?
  4. Ilam incelemede olan dosya kaç günde sonuçlanır?
  5. Yargıtay dosya savcı incelemesi ne kadar sürer?
  6. Yargıtay kararı onarsa ne olur?

Yargıtayda dosya sorgulama ne kadar sürede sonuçlanır?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.

Dosya numaramı nereden öğrenebilirim?

https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz. Dosya no ile sorgulama ve mahkeme gününü öğrenmek gibi işlemler de bu ekrandan gerçekleştirilebilir.

Yargıtay ne kadar sürede karar verir?

Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür. Bu nedenle 2020 yılında temyiz edilen bir ceza davasının ortalama 3 yıllık sürede karara bağlanacağını söyleyebiliriz. Hukuk davaları açısından başsavcılık süreci söz konusu değildir. Yargıtay hukuk dairelerinde ortalama görülme süresi 341 gündür.

Ilam incelemede olan dosya kaç günde sonuçlanır?

Sulh Hukuk Mahkemelerinde tebliğden itibaren 8 gün, İcra Hukuk Mahkemelerinde kararın öğrenilmesinden (tebliğ veya tefhimden) itibaren 10 gün, İş Mahkemelerinde kararın öğrenilmesinden (tebliğ veya tefhimden) itibaren 8 gündür.

Yargıtay dosya savcı incelemesi ne kadar sürer?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Yargıtay kararı onarsa ne olur?

Yargıtayın vermiş olduğu onama kararı ile karar kesinleşmiş olacaktır; ancak itiraz yolu mümkündür. ... Yargıtay Ceza Genel Kurulu inceleme sonrasında itirazı yerinde görür ise kararı düzeltecek, onama kararını kaldıracaktır.