Otobiyografi nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Otobiyografi nedir TDK?
  2. Otobiyografide neler olur?
  3. Otobiyografi nasıl başlar?
  4. Otobiyografi Nedir Türkçe dersi?

Otobiyografi nedir TDK?

Otobiyografi veya öz yaşam öyküsü, yazarın kendi hayat hikayesini anlattığı edebiyat türüne verilen isimdir. ... Yani tıpkı bir ressamın kendi portresini yapmasına otoportre denmesi gibi, bir kişinin belirli kurallara bağlı kalarak kendi hayat hikayesini anlatmasına da otobiyografi denilmektedir.

Otobiyografide neler olur?

Otobiyografi; kişinin, doğumundan otobiyografiyi yazdığı ana kadarki yaşantısını kaleme almasıdır. Kendisinde bilinmeyen özellikleri veya kazandığı başarıları, geldiği iyi konumlara nasıl geldiğini ve nelere borçlu olduğunu anlatır. Otobiyografi yazarken gerçeklerin de göz ardı edilmemesi gerekiyor.

Otobiyografi nasıl başlar?

Bir kişinin kendi hayatı hakkında yazdığı yazı veya esere otobiyografi denir. Otobiyografi yazmaya tıpkı biyografide olduğu gibi tanıtıcı bilgilerle başlanmalı, sonra toplumsal kanaat ve düşüncelere, dinî inançlara, ahlakî ve sosyal görüşlere, kişilik özelliklerine, anılara, kişisel yaşantılara vs. yer verilmelidir.

Otobiyografi Nedir Türkçe dersi?

Bir insanın yaşamından kesitler sunan ya da tüm hayat hikayesini anlatan yazılı eserler biyografi denir. Kişinin kendi yaşamını anlatmasına ise otobiyografi denir.