Nöbet tutmak kaç ek ders?

İçindekiler:

  1. Nöbet tutmak kaç ek ders?
  2. 25 yıllık öğretmen nöbet tutar mı?
  3. Sosyal Kulüp kaç ek ders?
  4. Yurtta nöbet kaç ek ders?
  5. Öğretmenlerin nöbet görevi zorunlu mu?
  6. Nöbet görevi kimlere verilmez?
  7. Okul öncesi öğretmeni haftada kaç saat ek ders alır?
  8. Belletici öğretmen en fazla kaç saat ek ders alır?
  9. Bayan öğretmen kaç yıldan sonra nöbet tutmaz?
  10. Öğretmen nöbet tutmak zorunda mı?
  11. Boş güne nöbet verilir mi?
  12. Kulübü olan öğretmen ek ders alır mı?

Nöbet tutmak kaç ek ders?

Madde 9 - Eğitim faaliyetlerinde ek ders görevi verilen personelin nöbet tutmaları halinde her nöbet günü için 3 saat ek ders ücreti ödenir. Bu ödeme haftada 6 saati geçemez.

25 yıllık öğretmen nöbet tutar mı?

d) İstekleri halinde hizmet yılı 20 yıldan fazla olan kadın öğretmenler, 25 yıldan fazla olan erkek öğretmenler nöbet görevinden muaf tutulabilirler. Ancak bu kapsamdaki öğretmen sayısının fazla olması nedeniyle nöbet görevinin aksaması durumunda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir.

Sosyal Kulüp kaç ek ders?

Cevap: 15.10.2020 tarihli değişen MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine uzaktan sosyal kulüp çalışması yapabileceklerdir. Ayrıca sınıf rehberliği de uzaktan yapılabilecektir. Sınıf rehberliği ve sosyal kulüpler için sadece birine olmak üzere 2 saat ekders ücreti ödenecektir.

Yurtta nöbet kaç ek ders?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 13'üncü maddesinin birinci fıkrasında; “Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik ...

Öğretmenlerin nöbet görevi zorunlu mu?

Yasalarda öğretmene nöbet görevi zaten zorunlu tutulamaz çünkü nöbet görevi bir güvenlik hizmeti olup öğretmenlik ise yasada öngörüldüğü üzere, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olup bu görevler arasında nöbet görevi bulunmamaktadır.

Nöbet görevi kimlere verilmez?

“(11) Öğretmenlerden; engelli olanlar, engelli çocuğu bulunanlar ve bakmakla yükümlü olduğu engelli birey bulunanlara nöbet görevi verilmez. Ancak bu durumdaki öğretmenlere istemeleri hâlinde, gün tercihlerine öncelik verilerek nöbet görevi verilir.”

Okul öncesi öğretmeni haftada kaç saat ek ders alır?

Okul öncesi öğretmenleri haftada 18 saat aylık (maaş) karşılığı ve ilave olarak 12 saatte zorunlu ek ders okutmakla görevlidirler. Okul öncesi öğretmenlerinin ders dışı hazırlık planlamadan 3 saat ve varsa nöbeti ile birlikte haftalık ek dersi 18 saat olmaktadır.

Belletici öğretmen en fazla kaç saat ek ders alır?

Buna göre, belletici öğretmenlere, aylık 48 saat yerine 56 saatlik ek ücret ödenecek. Yatılı ve pansiyonlu okullarda belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere verilen ek ders ücreti 48 saatten 56 saate çıkarıldı.

Bayan öğretmen kaç yıldan sonra nöbet tutmaz?

c) Bayan öğretmenlere, doğumuna üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez. $) Nöbet görevi, ilk dersten otuz dakika önce başlar, son ders bitiminden on beş dakika sonra biter. Ikili öğretimin yapıldığı kurumlarda öğretmenler, kendi devrelerinde nöbet tutarlar.

Öğretmen nöbet tutmak zorunda mı?

Yasalarda öğretmene nöbet görevi zaten zorunlu tutulamaz çünkü nöbet görevi bir güvenlik hizmeti olup öğretmenlik ise yasada öngörüldüğü üzere, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olup bu görevler arasında nöbet görevi bulunmamaktadır.

Boş güne nöbet verilir mi?

(2) Ana sınıfı ve özel eğitim sınıfı öğretmenlerine, boş geçen dersleri doldurma ve nöbet görevi verilmez. ... (8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak bu süre okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla kısaltılabilir.

Kulübü olan öğretmen ek ders alır mı?

Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. ... Bu itibarla; Öğretmenler kurulunca belirlenen öğrenci kulüpleri, internet üzerinden uzaktan erişim yoluyla fiilen yapılmış olması kaydıyla haftada 2 saati ek ders görevi yapmış sayılacağı değerlendirilmektedir.