Godoş ne demek anlamı?

İçindekiler:

  1. Godoş ne demek anlamı?
  2. Kavat kimlere denir?
  3. Kavat ne demek Dede Korkut?
  4. Argoda gavat nedir?
  5. Kabrak ne deme?
  6. Kavat gavat ne demek?
  7. Gabar nedir TDK?
  8. Müstehak ne anlama gelir?
  9. Salak argo mu küfür mü?
  10. Goygoy nedir sözlük?
  11. Goygoy nereden gelir?
  12. Gabar hangi dil?
  13. Gabari yüksekliği ne kadar?
  14. Bu sana müstehak ne demek?

Godoş ne demek anlamı?

KODOŞ – GODOŞ Godoş, Kuddüs esmâ-i hüsnâsının İbrânîce'si, 33 dereceli masonlara verilen unvan, bizde tezyif mânâsına “karısını satan erkek” (Münevver Ayaşlı). 2. Küfür sözü olarak kullanılır.

Kavat kimlere denir?

Gavat kelimesi argo bir sözcüktür ve “pezevenk” kelimesi yerine kullanılır, yolsuz birleşmelere ön ayak olan kişi anlamına gelmektedir. Bir hakaret sözcüğü ve küfür olarak kullanılan gavat kelimesi aynı zamanda yöresel kullanımda “kendi karısını pazarlayan erkek” olarak da geçmektedir.

Kavat ne demek Dede Korkut?

i. (Ar. ḳiyāde “yularından çekmek, götürmek” > ḳavvād'dan) Pezevenk: Bre deli kavat, bana ne yalvarırsın? Allah Taâlâ'ya yalvar, benim de elimde ne var? (Dede Korkut).

Argoda gavat nedir?

Gavat kelimesi TDK sözlüğünde "Kavat" olarak geçiyor. Kavat kelimesinin anlamı da yine argo bir sözcük olan "Pezevenk".

Kabrak ne deme?

Gabari kelimesi sözlük anlamı aşağıda belirtilmiştir. - Bazı eşyaya verilmesi gereken boyutları, yan görüşü çizmeye, hazırlamaya veya denetlemeye yarayan örnek. - Motorlu veya motorsuz taşıtların köprü gibi yapıların altından rahatça geçmeleri için yüksekliğini belirten ölçülerdir.

Kavat gavat ne demek?

Gavat kelimesi TDK sözlüğünde "Kavat" olarak geçiyor. Kavat kelimesinin anlamı da yine argo bir sözcük olan "Pezevenk".

Gabar nedir TDK?

Gabari kökeni Fransızcadan gelen bir sözcüktür. Gabarit kelimesinden türemiştir ve günümüzde gabari olarak değerlendirilmektedir. TDK açısından ele alındığı zaman ise bu sözcüğe karşılık olarak, 'imar dairesinin öngördüğü azami yükseklik' şeklinde ifade edilmektedir.

Müstehak ne anlama gelir?

1. Hak etmiş, hak kazanmış, lâyık. 2. (isim) Bir kimsenin lâyık olduğu, hak ettiği cezâ veya mükâfat. Müstahak olmak: Hak etmiş olmak.

Salak argo mu küfür mü?

salak. muhtemelen daha önce sallak olarak geçen sözcüğün bugünkü hâlidir. sallak ise sallanan, adam gibi duramayan gibi bir anlama sahiptir.

Goygoy nedir sözlük?

Türkçe'de argoya yerleşmiş bir deyim var: "Goygoy yapmak". Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde "Goygoycu" için verilen karşılıklar, "Bilgisiz olarak, gereksiz yere çok konuşan kimse", "Şakşakçı", "Muharrem ayında kapı kapı dolaşarak ve ilahiler okuyarak dilenen kimse" ve "dilenci".

Goygoy nereden gelir?

İşte dilimize dolanan bu deyimin Osmanlı dönemi İstanbul'una dayanan hikayesi... ... Bu dilenci gruplarının dışında bir de çoğunluğu Anadolu'dan gelen ve İstanbul'da Muharrem ayının ilk günlerinde ortaya çıkıp dilenen "Goygoycular" veya "Hoygoycular" adı verilen bir kesim daha vardı.

Gabar hangi dil?

Gabari kelimesi Fransızca bir kelimedir. Bu sebeple dilimize Fransızcadan girmiştir. Çok sık kullanılmasa da genelde trafikte karşımıza çıkmaktadır.

Gabari yüksekliği ne kadar?

taşıtlarda azami yükseklik 4.00m ile sınırlandırılırken, karayolları tüm köprü ve üstgeçitlerini minimum 4.50m ye göre projelendirir ve yaptırır. ha diyeceksiniz ki geçen bi köprüye yaklaştığımızda dikkat 3.80m diye bir uyarı gördük, bu da doğrudur. çook eskilerden kalma köprülerde düşey gabari problemi vardır.

Bu sana müstehak ne demek?

''Yaptığın şeyden sonra bunun sana müstahak olduğunu biliyorsun.'' Yani burada da anlatıldığı gibi bir durumun ceza olduğunu göstermektedir. TDK'ya Göre Müstehaklık Ve Müstahak Olmak Kelime Anlamı Nedir? TDK'ya göre müstehaklık, 'Bir şeye hak kazanmış veya hak etmiş olan' biçiminde ifade edilmektedir.