Künefe tabağı bakır mı?

İçindekiler:

  1. Künefe tabağı bakır mı?
  2. Künefe nasıl kızartılır?
  3. Künefe hangi ülkeye ait?
  4. 1 tane künefeye ne kadar şerbet?

Künefe tabağı bakır mı?

Bakır tabak ile közde künefe yapabilirsiniz.Çok yüksek sıcaklıklara dayanıklı olmasının yanında alüminyuma göre çok daha sağlıklıdır.Ürün kalın tabaka bakır kullanılarak yapılmış olup içi kalaylanlanmıştır.El işçiliği ile yapıldığından fiyatı daha pahalıdır, alüminyuma göre.Fakat uzun ömürlü ve dayanıklıdır.Bir kere ...

Künefe nasıl kızartılır?

Hazır künefe nasıl pişirilir derseniz, bu konuda önemli olan künefeyi yakmamaktır. Tepsi ya da tavanızı tereyağıyla güzelce yağlayın ve eşit miktarda künefe yayın. Daha sonra çevirerek pişirin. Böylece yanmasını engellemiş olursunuz.

Künefe hangi ülkeye ait?

Yıllardan beri severek yenen lezzetli tatlı künefe kadayıfla yapılan bir tatlıdır. Künefe hangi ilimizde meşhurdur diye öğrenmek isterseniz bu lezzetin Hatay`a has olduğunu söyleyebiliriz. Hatay`la özdeşleşen tatlının anavatanı İskenderun olduğu için büyük şehirlerde de genelde tatlıyı bu usule göre yaparlar.

1 tane künefeye ne kadar şerbet?

Tel tel açıldıktan sonra bolca tereyağıyla harmanlanan tel kadayıflar, özel künefe peyniri olarak da bilinen tuzsuz Antakya peyniri, kadayıf tellerinin çıtır çıtır kızarması için kullanılan pekmezli karışım......Şerbeti için:
  1. 1,5su bardağıtoz şeker.
  2. 1,5su bardağısu.
  3. 1tatlı kaşığılimon suyu.
AP 31 Ordibeheşt 1394