Ayasofya Camii hangi memlekette?

İçindekiler:

  1. Ayasofya Camii hangi memlekette?
  2. Ayasofya metro ile nasil gidilir?
  3. Kadıköy Ayasofya'ya nasıl gidilir?
  4. Ayasofya i Kebir Camii hangi padişaha hediye edilmiştir?
  5. Ayasofya Camii kime ait?
  6. Sultanahmete metro ile nasıl gidilir?
  7. Ayasofya'ya araçla nasıl gidilir?

Ayasofya Camii hangi memlekette?

İstanbul'un Sultanahmet semtinde ziyarete açık olan Ayasofya Müzesi, İstanbul'da yapılmış en büyük Bizans kilisesi olma özelliği taşımaktadır. Aynı yerde üç kez inşa edilen Ayasofya Müzesi, ilk yapıldığında Büyük Kilise, V. yüzyıldan itibaren ise Kutsal Hikmet olarak anılmıştır. ...

Ayasofya metro ile nasil gidilir?

Ayasofya'ya en yakın metro istasyonu Yenikapı Metro İstasyonu'dur. Yenikapı metro istasyonuna metro, farklı metro hatları bağlı olduğu için metro ile Yenikapı istasyonuna gelebilirsiniz. Diğer ulaşım araçlarıyla da Yenikapı'ya gelmek mümkündür. Yenikapı'dan Ayasofya'ya gitmek için Tramvay'a aktarma yapmak gerekir.

Kadıköy Ayasofya'ya nasıl gidilir?

Kadıköy'den Ayasofya'ya gitmek isteyenler vapuru tercih edebilir. Vapurla Sirkeci'ye indikten sonra ise tramvay hattını tercih edebilirsiniz. Ancak 24 Temmuz'da Sultanahmet tramvay durağı kapalı olacak. Bu sebeple Ayasofya'ya yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Ayasofya i Kebir Camii hangi padişaha hediye edilmiştir?

Ayasofya Camii'nde günümüzde ana giriş kapısının yan tarafında olan tuğra Sultan Abdülmecid'e hediye edilmiştir. İşte tuğra ile ile şaşırtıcı detaylar...

Ayasofya Camii kime ait?

Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul'un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup 1453 yılında İstanbul'un Osmanlılar tarafından fethedilmesinden sonra Fatih Sultan Mehmed tarafından camiye dönüştürülmüştür.

Sultanahmete metro ile nasıl gidilir?

- M1A metrosuna Yenikapı yönünde binilir. 17 durak sonra Ayrılık Çeşmesi durağında inilir ve Marmaray'a binilir. Marmaray ile yaklaşık 15 dakika içinde Sirkeci İstasyonu'na gidilir. Sirkeci'den yürüyerek ya da tramvayla Sultanahmet'e gidilebilir. Bu güzergahı kullanarak Sultanahmet'e gitmek yaklaşık 1 saat sürer.

Ayasofya'ya araçla nasıl gidilir?

Ayasofya Camisine gitmek için alternatif güzergahlar Yenikapı metro istasyonuna metro, farklı metro hatları bağlı olduğu için metro ile Yenikapı istasyonuna gelebilirsiniz. Diğer ulaşım araçlarıyla da Yenikapı'ya gelmek mümkündür. Yenikapı'dan Ayasofya'ya gitmek için Tramvay'a aktarma yapmak gerekir.