Dünyanın en uzun kelimesi hangisi?

İçindekiler:

  1. Dünyanın en uzun kelimesi hangisi?
  2. Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine ne demek anlamı?
  3. Türkçede en çok anlamı olan kelime nedir?
  4. Ilk Türkçe kelime nedir?
  5. Türkçe en uzun kelime kaç harf?
  6. Birden çok anlamı olan kelimelere ne denir?
  7. Çıkmak ne demek TDK?
  8. Ilk Türkçe kelime midir?
  9. Muvaffakiyet Türkçe anlamı nedir?
  10. Anlamı bilgi olan kelime nedir?

Dünyanın en uzun kelimesi hangisi?

Oxford İngilizce Sözlük'te en uzun İngilizce kelime bir akciğer hastalığını tanımlamak için kullanılan 'pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis'. Ancak uydurulan sözcükler ve teknik ifadeler dışarıda bırakılırsa, en uzun kelime 28 harflik 'antidisestablishmentarianism'.

Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine ne demek anlamı?

Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine kelimesinin anlamı ise “Hemencecik başarısızlaştırıcı hâline getiremeyeceğimiz kişilerden biriymişsiniz gibi” şeklinde açıklanmaktadır.

Türkçede en çok anlamı olan kelime nedir?

Farklı köklere sahip olup en çok anlamı olan kelime: Karın (Dört anlamı: kar kelimesinin 1.tekil şahıs iyelik hali, karmak fiilinin 2. çoğul şahıs emir hali, karı kelimesinin 2. tekil şahıs iyelik hali, karın kelimesi.)

Ilk Türkçe kelime nedir?

KÜLTÜR, eğitim ve sivil örgütler arası ilişkilerin geliştirilmesini önemsediklerini kaydeden Xiaosheng'in öğrendiği ilk Türkçe kelime "Abi" olmuş. Xiaosheng, kendisine bu kelimeyi öğreten Türk Tanıtma Vakfı Başkanı Kemal Baytaş'a minnetini göstermek için kendisine "Abi" diye sesleniyor.

Türkçe en uzun kelime kaç harf?

Türkçenin en uzun kelimesi, popüler kültürde, 70 harften oluşan "muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine" sözcüğü olarak geçmektedir. Teknik olarak Türkçe sondan eklemeli bir dil olduğu için sonsuz sayıda harften oluşan kelimeler oluşturmak mümkündür.

Birden çok anlamı olan kelimelere ne denir?

Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. Fakat anlamları birbirinden farklıdır. Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir. ... Bir kelimenin birden fazla farklı anlamlar barındırması o kelimenin eş sesli kelime olduğunu göstermektedir.

Çıkmak ne demek TDK?

"(I)" Artırmak, fiyatı yükseltmek.

Ilk Türkçe kelime midir?

Eski Türkçe ilki sözcüğünden evrilmiştir.

Muvaffakiyet Türkçe anlamı nedir?

Muvaffak kelimesinin kelime anlamı başarı demektir. Muvaffakiyet ise başarılı olmak olarak nitelendiriliyor. Özellikle bir iş kolunda, öğrencilerin derslerinde göstermiş oldukları başarılar muvaffak kelimesi ile nitelendiriliyor.

Anlamı bilgi olan kelime nedir?

Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, malûmat, vukuf.