Bebeklerde sarılık ne zamana kadar olur?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde sarılık ne zamana kadar olur?
  2. Yeni doğan bebekte sarılık geçmezse ne olur?
  3. Yeni doğan sarılığı riski ne zaman biter?
  4. Yeni doğan sarılığı neden uzun sürer?
  5. Bilirubin değerleri ne olmalı?

Bebeklerde sarılık ne zamana kadar olur?

Fizyolojik sarılık, doğumdan sonraki ilk 24 saatten sonra genellikle 2. veya 3. günlerde belirir. Yaklaşık bir hafta içerisinde kalıcı bir etki bırakmadan iyileşir.

Yeni doğan bebekte sarılık geçmezse ne olur?

Bebeklerin büyük çoğunluğunda ortaya çıkan yeni doğan sarılığı, her ne kadar masum olarak bilinse de ihmal edildiği takdirde ciddi hastalıklara yol açabiliyor. 14 günde geçmeyen sarılık, bebeğin beyninde hasara neden olabiliyor ya da karaciğer yetmezliği gibi önemli bir sağlık sorununa davetiye çıkarabiliyor.

Yeni doğan sarılığı riski ne zaman biter?

Fizyolojik sarılık genellikle doğumdan sonraki 2-3. günlerde ortaya çıkar ve 7-10. günde kaybolur. Erken doğan bebeklerde sarılığın ortaya çıkması daha geç olurken kaybolması da geç olur. Kaybolma, en son göz aklarında olur.

Yeni doğan sarılığı neden uzun sürer?

Zamanında doğan bebeklerde 2 haftadan, erken doğan bebeklerde 3 haftadan uzun süren sarılıklar uzamış sarılık olarak adlandırılır. Bu durumda kan grubu uyuşmazlığı, bazı enzim eksiklikleri, idrar yolu enfeksiyonu, tiroid bezinin yetersiz çalışması, doğuştan metabolik hastalıklar araştırılmalıdır.

Bilirubin değerleri ne olmalı?

Sağlıklı bir çocukta ve yetişkinde direkt yani konjuge bilirubin değeri 0-0.4 mg/dL olarak belirlenmiştir. Total bilirubin normal değeri de 0.3-1.0 mg/dL aralığıdır.